Lázár szántót vásárolt, Szabó pedig részvényeket

2021.02.02. 09:24

Vagyonukról vallottak a megyei képviselők

Volt, aki jelentősen megnövelte, míg más csökkentette a tartozását a megyei országgyűlési képviselők közül. Lázár János autót is lízingelt tavaly, míg Farkas Sándor és cége uniós és kormányzati támogatásokat kapott.

Munkatársunktól

B. nagy László föld- vagy ingatlan- bérbeadásából havonta bruttó 1 millió forintot szerzett.

Fotó: Kuklis István

Nyilvánossá tették az orszá­g­gyűlési képviselők vagyonnyilatkozatát. Eszerint az elmúlt egy évben B. Nagy László bruttó 1 millió 544 ezer 760 forintot, Farkas Sándor bruttó 1 millió 103 ezer 400 forintot, Lázár János bruttó 1 millió 324 ezer 80 forintot, míg Szabó Sándor 1 millió 875 ezer 780 forintot kapott havonta országgyűlési képviselőként.

Lázár kormánybiztosként, míg Farkas parlamenti államtitkárként további bruttó 1 millió 296 ezer 300 forintot kapott havonta.

Kiderült az is, hogy B. Nagy László föld- vagy ingatlan-bérbeadásból havonta bruttó egymillió forintot szerzett, ugyanakkor a 2018-ban vásárolt Volkswagen Passat személyautót a mostani nyilatkozatában már nem tüntette fel.

B. nagy László föld- vagy ingatlan- bérbeadásából havonta bruttó 1 millió forintot szerzett.
Fotó: Kuklis István

A hitelintézet felé való követelése növekedett tavaly, így a 2019-ben bevallott 930 ezer 500 forint helyett már 10 millió 21 ezer forint van a számláján, valamint továbbra is nyolcmillió forintos pénzkövetelése van más szerződés alapján címen.

Farkas Sándornak 8,4 millió forintról 22 millió 173 ezer forintra emelkedett a takarékbetétben elhelyezett megtakarítása, de továbbra is 37 millió 916 ezer forint tartozása van hitelintézet felé. 2019-hez képest az elmúlt évben már nem volt tagja a Nagybani Piac Kft.-nek, de a Kinizsi 2000 Kft., melynek 10,8 százalékban még mindig tulajdonosa, 253 millió 691 ezer forint kormányzati és uniós támogatást kapott egy év alatt.

Farkas Sándor képviselő. Fotó: Kiss Zoltán / Békés Megyei Hírlap

Magánszemélyként is részesült pályázat útján támogatásokban, összesen 3 millió 642 ezer forintban, amit leginkább növénytermesztéshez igényelt. A képviselői és államtitkári fizetését időszakosan bruttó 1 millió 147 ezer forinttal egészítette ki őstermelőként.

Lázár János 2020-ban földdel és autóval is gyarapodott, ugyanis Földeák határában 16 hektáros szántót vásárolt, valamint lízingelt egy Land Rower Defender típusú járművet is. A magánszemélyekkel szembeni tartozása tavaly megduplázódott, így már 40 millió forintot kell visszafizetnie.

16 hektáros szántót vásárolt Lázár János. Fotó: Karnok Csaba

A képviselői és a kormánybiztosi tisztségéből származó bevételét további 10 millió forinttal egészítette ki, ez havi, időszakos és eseti rendszerességű földbérleti díjból, ingatlan-bérbeadásból és földalapú támogatásból származott.

Szabó Sándornak a va­gyonnyilatkozata alapján nincs más bevétele a képviselői tisztségéből származó jövedelmén kívül.

Van neki viszont továbbra is kétmillió forintos tartozása más szerződés alapján, valamint 1 millió 330 ezer forintos lakáshitele, amit egyébként csökkentett 363 ezer 513 forinttal 2020-ban.

Szintén változás, hogy hatszáz OTP-részvényt szerzett az elmúlt egy évben.

Ezek mellett pedig minden országgyűlési képviselő az alaptörvényben foglaltak szerint lakás- vagy szállodahasználatra 346 ezer forintot, irodai elhelyezéshez 692 ezer forintot, alkalmazotti költségtérítésre 1 millió 979 ezer forintot, míg mobiltelefon-szolgáltatás igénybevételére 49 ezer forintot kap havonta. Ez az összeg az egyéni választókerületének nagyságától függően tovább emelkedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában