Volt nem lesz, de a KTN-ben reménykednek

2021.03.23. 19:45

Ha lehet, csinálják majd a fesztivált

Idén elmarad a soproni VOLT és a Balaton Sound is, mindkét rendezvényt jövőre halasztják, de az sem biztos, hogy lesz Sziget Fesztivál idén. A „kisebb halak” közül a csongrádi Körös-toroki Napok szervezői abban bíznak, hogy az augusztusi KTN Fesztiválra már adottak lesznek a körülmények a szabadtéri bulizáshoz. A háttérmunkák folyamatban vannak, csak arra várnak, hogy megnyomhassák a start gombot.

Majzik Attila

A látogatók abban bíznak, hogy újra bulizhatnak. ARCHÍV Fotó: Kuklis istván

Fotó: Archív fotó: Kuklis István

Sorra maradnak el a sztárok nemzetközi turnéi, így a nagyobb hazai események szervezői is bizonytalannak látják az idei buliszezont: egyelőre nem tudni, megtartják-e az idei Sziget Fesztivált, azonban az már eldőlt, hogy ebben az évben sem a VOLT-on, sem a Balaton Soundon nem bulizhatnak a fiatalok.

Vendégekkel számolnak

A fesztiválok elhalasztását az indokolta, hogy Zamárdiban a fellépők és a vendégek között is rengeteg a külföldi, így nincs realitása, hogy júniusra olyan változás álljon be a járványhelyzetben, ami lehetővé tenné egy több tízezer főt megmozgató fieszta megrendezését.

A VOLT esetében a közönség összetételében ugyan jóval inkább a hazai piacra koncentrálnak, de itt is úgy ítélték meg a szervezők, hogy elhalasztják a fesztivált, majd jövőre pótolják.

A látogatók abban bíznak, hogy újra bulizhatnak.
ARCHÍV Fotó: Kuklis istván

A hazai pálya előnye

A Körös-toroki Napok mellett szól, hogy a nagy fesztiválokhoz képest szerényebb léptékű, kevesebb vendéget mozdít meg, akik szinte kivétel nélkül belföldről látogatnak a rendezvényre. Mint a KTN Feszt szervezői közleményükben tu­­datták, nekik négy külföldi sztárfellépőjük van lekötve 2021-re, de rugalmasan tudják ke­zelni az éppen adott kereteket, ha elindul majd a nyitás.

A fesztivál sorsáról akkor tudnak végleges döntést hozni, ha a pozitívan változó járványügyi helyzet lehetővé teszi a korlátozások szakaszos feloldását, és megismerik annak részleteit. Az is a KTN Feszt mellett szól, hogy a nyár egyik utolsó nagy bulijaként szokták megrendezni, így az augusztusi időpont még több időt biztosít ahhoz, hogy megfelelő legyen a környezet a szabadtéri rendezvényeknek.

Az ujjak a start gombon

A fesztivál szervezői arra ké­szülnek, hogy meg tudják ren­­dezni a KTN Fesztet. A háttérmunkák csaknem egy éve zajlanak. Úgy készülnek, hogy csak meg kelljen nyomni a start gombot, és indulhat a kampányuk és a jegyértékesítés.

Ezt a fesztivál látogatói is várják, a KTN közösségi oldalán már több mint háromezren jelezték, hogy érdeklődnek az esemény iránt. Akik pedig már a tavalyi fesztiválon is részt vettek volna, azoknak az idei rendezvényre már nem kell új jegyet váltani: a szervezők tájékoztatása szerin a 2020-ban elmaradt KTN-re megváltott bérletek idén is érvényesek lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában