Helyi közélet

2021.03.31. 15:52

Jézus újra a Kettőshatári úti kereszten

Eltűnt a megfeszített Jézus a keresztről, ami a Kettőshatá­­ri út mentén áll – erről számoltunk be február közepén, amikor is a kiskundorozsmai­ak arra gyanakodtak, hogy ke­resztények elleni támadás történt, és vandalizmus áldozata lett a feszület.

K. A. R.

20210322 Szeged - Kiskundorozsma visszakerült Jézus a régi 5-ös melletti keresztre fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Szerencsére aztán kiderült, hogy nem emberi rongálás történt, hanem az idő csúnyította meg a keresztet, lepergett a festék a bádogról. Mostanra viszont orvosolták a helyzetet.

Mihálffy Béla önkormányzati képviselő arról tájékoztatta a Délmagyarországot, hogy

Simon Ferenc helyi festőművész újraalkotta a kifeszített Jézus testét.

Elmondta, a korábbihoz képest más technikával készült el a festmény, ezért bíznak abban, hogy legalább 10-15 éven át nem károsítja az időjárás az alkotást. A keresztfát egyébként gyakran látogatják a helyiek, virágot és koszorút is szoktak oda vinni, ekkor egy-egy imát is elmondanak, ezért is tartották fontosnak, hogy orvosolják a problémát.

Megjegyezte, a feszület hely­­reállításával valamennyi do­­rozsmai emlékmű és kereszt megszépült mostanra a helyiek összefogása révén.

Mint ismert, a Kettőshatári út mentén álló keresztet még a 2000-es években emeltették a helyi hívek, annak a két édesapának és két gyermeknek az emlékére, akik a feszülettől nem messze lévő vasúti átjáróban vonattal ütköztek, és elhunytak. Emellett régóta igény mutatkozott már arra, hogy a városrésznek ezen ré­szén is legyen egy út menti kereszt, így ezt a hiányt is pó­tolták akkoriban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában