Helyi közélet

2021.03.31. 07:07

Kiadvány a közös föld- tulajdonosok érdekében

A földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolását és ingatlan-nyilvántartási rendezését célzó új szabályozás január elsején lépett életbe.

K. A.

Cél, hogy az eljárás egyszerűsítésével elhárítsák a versenyképesség növelésének évtizedek óta fennálló akadályát. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara most elkészült „A földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásáról és az ingatlan-nyilvántartás adatainak rendezéséről” című kiadványának célja az új lehetőségek ismertetése.

A dokumentum átfogó tájékoztatást nyújt a választható eljárásokról, teendőkről, külön fejezetet szentelve az ingatlan-nyilvántartásban szereplő adatok rendezésének, illetve az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos leggyakoribb kérdéseknek. A kiadvány ingyenesen letölthető a www.nak.hu/kiadvanyok oldalról.

Az osztatlan közös tulajdoni szerkezet jelentős adminisztratív terhet ró az érintettekre, akadályozza az optimális méretű gazdaságok kialakulását. Elengedhetetlen az ilyen tulajdonviszonyú területek helyzetének rendezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában