Helyi közélet

2021.03.05. 14:21

Rajzokon Wass Albert meséi

T. Sz.

– Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek olvassák, ismerjék ezeket a meséket, és rajzokkal fejezzék ki azokat a gondolatokat, amelyeket a történetek felidéznek bennük. Az óvodás és a kisiskolás gyerekek képzeletét Wass Albert meséi, így a Tavak könyve és az Erdők könyve ragadja meg. Tőlük ezekhez a történetekhez várunk illusztrációt – mondta kérdésünkre Benkő László, a pályázatot meghirdető Wass Albert Irodalompártoló Egyesület ve­zetője. Hozzátette: az idősebb generációtól szintén szívesen fogadnak alkotásokat.

A középiskolás korosztályra leginkább az író magyar történelmi mondái hatnak, de bármely verse vagy regénye ihletforrás lehet. Benkő László szerint a több mint tíz éve útjára indított pályázatuk mostanra szépen felfutott, aktív az olvasóközönség, a legtöbb helyi munka erre a kiírásra érkezik. A szabadon választott technikával készített alkotásokat ezúttal képformátumban, elektronikus levél mellékleteként fogadják a [email protected] e-mail-címen. A legfeljebb egy megabyte terjedelmű képek mellett az alkotó nevét, életkorát, városát és iskoláját fel kell tüntetni. A rajzok beküldési határideje: április 14.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában