A megyei kamara négy termében 40, az Agórában 20 diák írásbelizett

2021.03.02. 07:21

Szakmai versenyek kezdődtek Szegeden

Szigorú járványügyi intézkedések mellett kezdődtek meg tegnap Szegeden két helyszínen az országos szakmai tanulmányi versenyek megyei elődöntői. A Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen mintegy 380 diák méri össze tudását 3 héten keresztül, és teszi ezt 39 szakmában.

Kovács András

Tajthy Kamilla gépésznek tanul, és a Déryből érkezett. Fotó: Frank Yvette

Hétfőn a Hódmezővásárhelyi és a Szegedi Szakképzési Centrum tagintézményéből ér­­keztek versenyzők a kamarai székházba, illetve az Agórába. Később a Szent Benedek School of Business Technikum, és a Gál Ferenc Egyetem szakképző iskola diákjai is csatlakoznak.

– A fiatalok az elődöntőkben elméleti feladatokat teljesítettek, míg a gyakorlati tudásukról a legjobbak a későbbi középdöntőkben adnak majd számot – mondta lapunknak Beregszászi Ferenc, a kamara szakképzési tanácsadója.

A koronavírus miatt kihirdetett hatályos járványügyi szabályok, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ által meghatározott intézkedések betartása mellett szervezte meg az elődöntőket a megyei kamara, volt lázmérés, kézfertőtlenítés, szellőztetés, kötelező maszk és távolságtartás is.

A szellős ülésrend kialakításakor kiemelt figyelmet fordítottak a versenyzők közötti fertőzés kockázatának minimalizálására, tízre maximálták az egy teremben vizsgázók számát, és nagyon szigorúan ügyeltek a minimális 1,5 méteres távolságra.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara négy termében 40 diák írásbelizett, míg 20 tanuló másik helyszínen, az Agórában adott számot a tudásáról. A Párizsi körúton a gépgyártás-technológusok, az asztalosok és a mechatronikai technikusok, míg a Kálvária sugárúton az automatikai és a faipari technikusok versenyeztek az írásbeli elődöntőn.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt két országos verseny döntőjét hagyományosan a Szakma Sztár Fesztiválon rendezik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában