Szájmaszkkészítő Angyalok

2021.03.12. 10:30

Ugandába is jutnak szegedi maszkok

Az üldözött vagy különösen nehéz helyzetben lévő közösségekhez juttat el védőmaszkokat a napokban a Magyar Önkéntes Liga Egyesület.

Munkatársunktól

A különösen nehéz helyzetben lévő közösségekhez kerülnek a szegedi maszkok. Fotó: Magyar Önkéntes Liga

A kezdeményezéshez csatlakozott a Szegedről induló Szájmaszkkészítő Angyalok nevű Facebook-csoport, illetve annak tagjai. Brillmann Zsolt, a csoport alapítója, korábbi vezetője a Délmagyarországnak elmondta, hogy az interneten keresték meg őket a segélyszervezettől. Megkérdezték, hogy van-e szabad kapacitásuk, amire igent mondtak. Mostanáig már több száz száj­maszkot juttattak el az egyesületnek, az együttműködést tovább folytatják, és természetesen ingyen varrják a védőfelszerelést. Ezekből a maszkokból Irakba, Horvátországba, Jordániába és még Ugandába is szállítanak.

A különösen nehéz helyzetben lévő közösségekhez kerülnek a szegedi maszkok.
Fotó: Magyar Önkéntes Liga

Brillmann Zsolt a csoport munkájáról elmondta, hogy a megalakulásuk óta már csaknem 160 ezer maszkot készítettek az önkéntesek. A Szájmaszk­készítő Angyalok csoport azért indult, hogy közösségbe tömörítse azokat az önkénteseket, akik – mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül, sőt leginkább saját költségen – otthon gyártanak maszkokat, majd eljuttatják a rászorulókhoz.

A csoport tagjai, valamint az őket segítő támogatók, gyártók tisztában vannak azzal, hogy ezek a házilag készített maszkok nem egyenértékűek professzionális egészségügyi társaikkal, viszont jelentősen javíthatják viselője esélyeit a vírus elkerülésére, tehát az egészség megőrzésére, illetve csökkentik a fertőzés továbbadásának esélyét a lappangási időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában