kikötő és több látványosság is létesülne

2021.03.25. 15:40

Vonzóbbá tennék a Tisza-partot Szentesen

Élhetőbbé, vonzóbbá és kihasználtabbá tenné a Ti­­sza-partot az önkormányzat.

M. A.

A szentesi tiszai strand 2020 nyarán. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Archív Fotó: Majzik Attila

A város pályázatot nyújtott be a strand egyes részeinek fejlesztésére, a tervek szerint kikötő és több látványosság is létesülne a fürdő területén.

– Egyre felkapottabb a Ti­­sza-sziget, alig lehet már telket találni ott.

Mi is tervezzük, hogy ott is kiépítjük a szükséges infrastruktúrát, hogy kellemesebb legyen az ottlét – vázolta a tervek egy részét Szabó Zoltán polgármester. Hozzátette, a partfürdőn volt, hogy tíz-tizenkét büfé üzemelt, és több mint ezren mentek oda hétvégente.

A szentesi tiszai strand 2020 nyarán. Fotó: Majzik Attila

– A Tisza-part Szentesnek mindig egyfajta menekülőpontja volt, ahová nyáron elvonulhattak az emberek – idézte fel a polgármester. Ezt a régi látogatottságot szeretnék a közeljövőben visszahozni a strandra, ehhez pedig pályázati támogatással terveznek megvalósítani több beruházást is. Ennek egyike egy kikötő lenne, amelynek a terveztetése már megtörtént: egy kilencvenméteres kikötőt álmodtak a tiszai lejáróhoz, amelynek a közelében egy parkolót is kiépítenének. A kikötőhöz továbbra is macskaköves út vezetne, ha zöld utat is kap a pályázat, mivel az nem az önkormányzathoz tartozik.

A partfürdőhöz kapcsolód­­va is tervez fejlesztéseket a város: a sárközi lapos utat szeretnék leaszfaltozni, emellett fejlesztenék a közvilágítást is.

A parton pedig még ennél is merészebbek a tervek, egy cölöpökön álló túraútvonal-kiindulópontot, lombházakat és levegőben álló napozóteraszt is terveznek. Ezzel egy olyan kuriózumot szeretnének kínálni a turistáknak, amiért érdemes a szentesi Tisza-partot választaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában