3 millióért tervezik át az utcát

2021.04.30. 14:00

A polgármester sógora azt mondta, a maga örömére készített tervei korábban már megjelentek

Szerettük volna megtudni, hogy hogyan is változik meg Hódmezővásárhelyen a Szent Antal utca, de hiába küldtünk megkeresést az önkormányzati sajtószolgálatnak, válaszra sem méltattak bennünket. Az utca fejlesztése akkor került a sajtó érdeklődésének középpontjába, amikor kiderült, a közlekedésfejlesztési terv elkészítésére kiírt beszerzési eljárást Márki-Zay Péter feleségének a sógora nyerte el.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Fónay Tibor, Márki-Zay Péter feleségének sógora 1997 óta 150 önkormányzati projektben vett részt – erről ő maga beszélt a város legutóbbi online véleményező közgyűlésén.

– Amikor Márki-Zay Pétert polgármesterré választották, beszéltünk arról, hogy jó lenne, ha nem pályáznék az ön­­kormányzathoz. Ez alatt az idő alatt mindössze a Szent Antal utca tervpályázatán vettem részt. Évek óta mozgatja a fantáziám, hogy kellene va­­lamit tenni ezért az utcáért és a Kinizsi–Deák–Szent Antal utcai csomópontért. Sa­­ját magam szórakoztatására különböző megoldási módozatokat készítettem

– mondta. Azt is elárulta, hogy ezek közül néhány elképzelés megjelent az önkormányzat webolalán is, de ezekért nem kért pénzt.

Fónay Tibor 3 ajánlattevő közül bruttó 3 millió 48 ezer forintos ajánlattal nyerte el a munkát 2020 decemberében, 571 ezer 500 forinttal kevesebbért vállalta, mint a második legjobb ajánlattevő.

Az önkormányzat sajtószolgálatát április 23-án kerestük meg, hogy megtudjuk, mit tartalmaz az elnyert közlekedésfejlesztési terv, de nem válaszoltak. A közpénzen fenntartott Hódpressen viszont találtunk egy sokkal korábbi, 2020. au­gusztus 19-én megjelentetett cikket, amiben a Szent Antal utcai tervekről olvashattunk.

Azt írták, „a parkolók közeiben fasor zöld szigetekkel a keleti oldalon, váltott oldalon kialakított parkolók a köztük kissé kanyargó lelassított forgalommal, mely így a kerékpárosoknak is biztonságosabb külön kerékpárút nélkül. A templomkert zöldje mellett 45 fokos parkolók, az utca burkolata pedig ideális esetben lehetne akár vöröses klinker is. A mostani munkaközi anyagokat a visszajelzések alapján véglegesítik.”

Hogy ez az elképzelés mennyire hasonlít Fónay Tibor korábbi, saját szórakoztatására készített megoldási módjaihoz, azt nem tudni.

Az utca közlekedésfejleszté­­si tervének elkészítésére az árajánlatkérési felhívást egyébként 2020. november 12-én tette közzé az önkormányzat, amit tavaly decemberben, mint ír­­tuk, a polgármester feleségének sógora nyert el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában