Elégedetlenek a játszóterek állapotával

2021.04.29. 08:32

Az önkormányzatot okolja a Tiszta Szívvel Egyesület

Közleményt adott ki a hódmezővásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület és Tiszta Szívvel Közhasznú Alapítvány. Azt írták, megdöbbentő, hogy mennyire elhanyagoltak és balesetveszélyesek a vásárhelyi játszóterek, de nem az ő feladatuk a karbantartás, még az általuk létesítetteken sem.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

– A hódmezővásárhelyi játszóterek közterületen találhatóak, ezért azok, valamint a körülöttük lévő zöldterületek gondozása az önkormányzat kötelező közfeladata. Civil szervezetünk a vásárhelyi emberek támogatásával 2005 óta mintegy 100 millió forintot költött görkorcsolya- és gördeszkapálya, valamint hat játszótér, a népkerti, a Damjanich utcai, az Európa parki, a béketelepi, a hódtói, és a Széchenyi téri telepítésére. Az általunk létesített játszótereket elkészülésük után további üzemeltetésre átadtuk az önkormányzatnak, amikről írásos megállapodások készültek – olvasható a közleményben, amit azért fogalmaztak meg, mert az utóbbi időkben többen is megkeresték őket a játszóterek elhanyagoltsága miatt.

Azt is megjegyezték, hogy az üzemeltetési feladat nem csupán jog és lehetőség, hanem az önkormányzatot törvény szerint terhelő kötelesség is.

Ezért a Tiszta Szívvel Egyesület és Tiszta Szívvel Közhasznú Alapítvány a játszóterek állapotáért, sem az esetlegesen bekövetkező balesetekért felelősséget nem vállal.

Bár, mint le is írták, az egyesületnek nem feladata a játszóterek karbantartása, ennek ellenére több alkalommal is megoldották az elmaradt karbantartásokat, pótlásokat. Tavaly például három játszótéren cseréltek homokot. Az elmúlt évben valaki a Hódtói játszótér kötélpályájának ülőkéjét eltulajdonította, amit az egyesület külföldről pótolt.

Az önkormányzat tavasszal az Éva utcai játszóteret újította fel, összesen 4,9 millió forintból. A hi­­vatalos átadón Márki-Zay Péter polgármester azt mondta, évente legalább 1-1 játszóteret hasonlóképpen szeretnének felújítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában