A magyar falu program keretében nyert forrást a dóci önkormányzat

2021.04.30. 14:49

Felújítják a ravatalozót

Pályázati forrásból felújítják a dóci ravatalozót. A kegyeleti helyet a tervek szerint nyár elejétől lehet majd újra használni, addig a sírnál vehetnek végső búcsút halottaiktól a hozzátartozók.

Munkatársunktól

Nyár végére újul meg a dóci ravatalozó. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Megkezdődtek a felújítási munkálatok a dóci ravatalozóban. Turda Gábor polgármester el­­mondta, 6,5 millió forintos pá­­lyázati forrást tudnak erre a beruházásra fordítani a Magyar Falu programnak köszönhetően. Ebből teljesen új tetőszerkezetet építenek, kicserélik a nyílászárókat, illetve elvégzik a tisztasági meszelést.

– Már nagyon ráfért az épületre a rekonstrukció, örülünk neki, hogy ennek köszönhetően illendő módon adhatnak majd a hozzátartozók végtisztességet, megfelelő körülményeket tudunk majd biztosítani az elhunytak búcsúztatására – fogalmazott.

A kivitelező már dolgozik, így jelenleg az épületet nem is lehet használni. A munkálatok befejezéséig – amely nyár elejére várható – az elhunytakat a sírnál ravatalozzák fel.

A Magyar Falu programban összesen 2 milliárd forintra pályázhattak az 5000 fő alatti települések temetőik infrastrukturális fejlesztésére. Ma­­ximum 30 millió forintot le­­hetett igényelni, a pályázatnak köszönhetően pedig több Csongrád-Csanád megyei temető is megújulhatott. Ebből a forrásból épült például új urnafal a magyarcsanádi re­formátus temetőben, kapott új díszkerítést a balástyai temető, illetve újítják fel jelenleg a bak­si ravatalozót is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában