Helyi közélet

2021.04.08. 12:44

Késik a rendelő átadása Makón

A vártnál később lesz kész a Kálvin téri orvosi rendelő, illetve a hozzá tartozó patika – derült ki a makói polgármester, Farkas Éva Erzsébet legutóbbi online tájékoztatójából.

Munkatársunktól

Mint emlékezetes, a régi rendelő 2018-ra úgy tönkrement, hogy más választás nem volt, le kellett bontani. A helyére 420 millió­ból épít újat az önkormányzat, teljes egészében saját pénzből.

A Kálvin utcai rendelőben négy házi felnőtt- és két gyermekorvos, a védőnői szolgálat, valamint a négy makói középiskola fogorvosa összesen 10 ezer ember ellátásáról gondoskodik – ezzel ez a legforgalmasabb rendelő.

 

Most ideiglenes helyen, a Lonovics sugárúton találják meg a páciensek. Legutóbb tavaly tavasszal írtunk az építkezésről; akkor úgy nézett ki, hogy határidőre, azaz 2020. december 31-re be tudják fejezni a munkát, a nyitás pedig 2021 első negyedévében várható. Ez már biztosan nem teljesül, hiszen az év első negyede már letelt. Ráadásul a tájékoztatón elhangzott: a makói önkormányzat kezdeményezte annak a szerződésnek a meghosszabbítását, amelynek értelmében a város használja a rendelő átmeneti elhelyezésére a Lonovics sugárúti egykori tüdőgondozó épületegyüttesét, mert a munka még tart. A megállapodás véghatárideje e szerint ez év június 30-a lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában