Hőszigetelt légsátor került a pálya fölé,

2021.04.23. 12:49

Valóra vált jeges álmok Makón

Már áll a Deák Ferenc utcában a műjégpálya új sátra, és helyükre kerültek azok a konténerek is, amelyek öltözőül szolgálnak majd. A makói Maros Télisport Egyesület valóra váltotta minden fejlesztési elképzelését.

Szabó Imre

Korábban soha nem látott fejlesztés nyomait láthatja ezekben a napokban mindenki a makói Deák Ferenc utcában, a téli sportok helyi fellegvá­ránál. Mint megírtuk, az ön­kormányzat közel egy évtize­­de vásárolta meg 32 millió forintért az akkor még mobil, azaz szétszedhető-összerakható műjégpálya elemeit, s ugyanabban az évben került először fölé sátor.

2012-ben aztán állandó pályát építettek, amelynek aszfaltburkolata jó időben, sátor nélkül sportpályaként üzemelt. A mostani fejlesztésnek köszönhetően a pálya fölé 5 méterrel szélesebb, 3 rétegű hőszigetelt légsátor került. A pénzt TAO-támogatásból szedte össze az egyesület, a bő 20 milliós ön­­­erőt pedig helybeli vállalkozások adták össze – tudtuk meg Asztalos Pétertől, a makói Maros Télisport Egyesület el­­nökétől.

Beszámoltunk arról is, hogy közösségi finanszírozással fűthető, konténerekből álló öltöző vásárlására gyűjtöttek a gyerekeknek. Szinte hihetetlen, de néhány hét alatt erre is sikerült összeszedni a szükséges összeget. A fejlesztés összértéke így meghaladja a 110 millió forintot, ami nem csupán azért fontos, hogy egyre többen hó­­doljanak Makón a különböző téli sportoknak, hanem a korszerűsítésnek köszönhetően már bajnoki jégkorongmérkőzéseket is lebonyolíthatnak Makón.

Persze az új pályán már nem jég lesz, ezt túl drága lenne egész évben, télen-nyáron fenntartani. Vá­sároltak egy speciális, 600 négyzetméteres inline pályát Belgiumból, ami ugyanazt az élményt nyújtja, mint ha jégen siklana az ember.

Asztalos Péter, aki alelnöktársával, Gyarmati Rolanddal és a szülőkkel együtt személyesen is részt vett a pálya elemeinek összeszerelésében, lapunknak azt mondta, becslése szerint egy hét múlva már használhatják a sportolók az új létesítményeket. Mindez egy 50 igazolt versenyzőt a soraiban tudó egyesület bázisa lesz, amelyben a jégkorong mellett olyan, nálunk még egzotikusnak számító sportágnak is otthona, mint a curling.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában