Uniós pályázaton nyertek

2021.04.21. 18:45

Vásárhely élen jár klímavédelemben

Európai uniós pályázaton nyert forrást Hódmezővásárhely a klímastratégia megalkotására és szemléletformálásra. Ezzel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót szerdán a városházán.

delmagyar.hu

20210318 Hódmezővásárhely Belváros Kossuth tér Képen: Városháza Fotó: Török János: TJ Délmagyarország City magazin

Fotó: Török János

- Hódmezővásárhely klímastratégiáját tavaly június 25-én fogadták el – mondta Forgó Gábor, a Dipol csoport képviselője. Kiemelte, a stratégiában vállalást kellett tenni, hogy hány százalékkal csökkentik a település szén-dioxid-kibocsátását.

- Hódmezővásárhely ebben élen jár Csongrád-Csanád megyében,

2030-ig 25, 2050-re pedig 40 százalékkal kívánják redukálni 2018-hoz képest ezt a fajta károsanyag kibocsátást

– emelte ki a környezetvédelmi szakember. A stratégia megvalósulását szemléletformáló rendezvénysorozat kíséri. Tavaly nyáron három nagyobb városi rendezvényre is kitelepült a Klímapont. Ősszel az óvodákban klímavédelmi játékos vetélkedőket szerveztek. Az általános- és középiskolásoknak videó- és plakátpályázatot hirdettek „Mit tehetek én a klímaváltozás hatásainak csökkentése érdekében?” címmel. Közel 30 diák pályázott.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere kiemelte, az évtizedekre szóló klímastratégia része többek között 10 megújuló energiát használó mintaprojekt végrehajtása, 10 új elektromosautó-töltőoszlop telepítése, 2900 lakóépület energetikai átalakítása, 200 új szelektív- és zöldhulladék-gyűjtő kihelyezése, valamint 300 partner bevonása a fenntartható földhasználatra nevelésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában