Zenészeket vár a CityRocks

2021.05.19. 10:25

Az első határon túli és a harmadik hazai rockflashmobokon rekordszámú résztvevőre számítanak

Bár a járványhelyzet a tavalyi évben meghiúsította a CityRocks csapatának terveit, idén azonban pótolják a Kolozsvárra és a Dunaújvárosba megálmodott, sejthetően gigantikus rockflashmobokat.

Munkatársunktól

Az idei évben két rockzenei flash­mobot is szervez a CityRocks csapata. Ha a járványügyi helyzet engedi, augusztus 21-én Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten állhat össze Közép-Európa legnagyobb zenekara, az azonban már eldőlt, hogy június 19-én Kolozsvár főterén nem áll össze a csapat, azt a koncertet később, és lehet, hogy máshol tartják.

A határon túli eseményre a www.cityrocks.ro, a hazaira pedig a www.cityrocks.hu címen várják immár az énekesek, dobosok, gitárosok és billentyűs hangszeresek jelentkezését.

Szegeden 2018-ban négyszázan, egy év múlva Kecskeméten pedig már ötszázan zenéltek együtt a monumentális zenekarban. A harmadik hazai és az első határon túli flashmob résztvevőinek számát tekintve pedig sejthetően kirobbanó re­kordok születhetnek.

– A külföldi esemény lebonyolítása óriási kihívás, hiszen Kolozsváron a magyarok mellett román, bolgár és ukrán résztvevők is a húrok közé csapnak majd. A dunaújvárosi koncert pedig azért lehet különleges, mert már a tavalyi, végül törölt dátumra is több mint hétszázan jelentkeztek, ezért várhatóan idén rekordméretű óriászenekar jön létre a Szalki-szigeten – fejtette ki Gajda Ferenc, a CityRocks főszervezője.

Mindkét flashmob dallistája összeállt, hamarosan elkészülnek a hangszeres oktatóvideók is. Így a rutintalanabb zenészeknek is lehetőségük nyílik magas színvonalú felkészülésre.

– A számokat úgy választottuk ki, hogy azok mindenki számára könnyen eljátszhatók legyenek, és a helyszínen tényleg egy felszabadult örömzenélés lehessen. A szervező csapat számára az a legnagyobb öröm, amikor azt látjuk, hogy a 8-10 éves kezdő, és az őszülő, rutinos rocker egymás mellett, mosolyogva zenél együtt. Az eddigi koncertek és az eddig csatlakozott mintegy kétezer hangszeres és énekes már megmutatta, hogy a CityRocks egy nagy családot alkot, ahol számtalan zenész talált új barátra – mondta Hímer István, a CityRocks zenei rendezője.

A CityRocks eddigi koncertjeiről készült kisfilmek az egész világot bejárták már. Egyre több országból szeretnék személyesen élvezni a nézők a nem mindennapi, nagyszabású koncertet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában