kapcsolatépítő nap

2021.05.29. 19:13

Bizakodnak a makói vállalkozók

- Százévente van olyan súlyos válság, amit most túléltünk. Bízom benne, hogy most már a gyarapodás ideje jön – mondta a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara makói térségi szervezetének kapcsolatépítő napján, a Maros-parti strandon a szervezet elnöke, Gergely Gábor.

Szabó Imre

Ezek közül a kereskedelemmel, vendéglátással és az idegenforgalommal foglalkozó cégek viselték meg leginkább a krízist, de például az informatikai szektor és az építőipar szépen átvészelte.

A megyében ez volt az első ilyen jellegű találkozási lehetőség a vállalkozóknak, akiket Kőkuti Attila, a megyei kamara elnöke és Farkas Éva Erzsébet makói polgármester is köszöntött. Utóbbi külön köszönetet mondott a vállalkozóknak azért, hogy a helyi adóbevételek több mint 90 százaléka a válság idején is befutott, így az önkormányzat meg tudta őrizni működőképességét.

A rendezvénysátor alatt mintegy negyvenen-ötvenen gyűltek össze. Fotó: Szabó Imre

Hangsúlyozta: a város főként a turizmusra építi a jövőt. A központi támogatással indított beruházások nem álltak le, ezek a helyi vállalkozók számára is sok lehetőséget kínálnak, de a város igyekszik segíteni is őket – például az igényeiknek megfelelő szakképzéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában