Megtisztították a horgászhelyeket

2021.05.18. 13:21

Elszállítják Körtvélyesről a magányos ladikokat

Mártély után hamarosan Körtvélyesről is elszállítanak leromlott állapotú, balesetveszélyes ladikokat és csónakmaradványokat. Országos és térségi szervezetek közösen dolgoznak majd, várhatóan május végén. 

T. Sz.

Fotó: HECSMSZ

Fotó: HECSMSZ

Tavaszi nagytakarítást tartottak a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége hivatásos halőrei. A körtvélyesi horgászhelyen füvet vágtak, illetve megtisztították az erdei utat és a horgászhelyeket a kidőlt fatörzsektől, árvízi uszadéktól. Mártélyon a Sárgás-Szegfűi részen a már régóta problémás, magára hagyott csónakok maradványa­­it gyűjtötték össze.

Hivatásos halőrök tettek rendet több partszakaszon.
Fotó: HECSMSz

Oláh Szabolcs, a Mártélyi Horgászegyesület elnöke, a me­­gyei szövetség tagja lapunknak elmondta, várhatóan május végén mintegy 30 rossz állapotú ladikot távolít el a Kiskunsági Nemzeti Park, a László István Honvéd Sporthorgász Egyesület és a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége közös munkával.

Az országos szervezettől a természetvédelmi őr kereste meg a térségieket, így ha az időjárás engedi, hamarosan elszállítják a környezetkárosító és esztétikailag is zavaró csónakokat. Körtvélyesről nemcsak a szétesett darabokat, a láthatóan hónapok óta víz alatt álló ladikokat is elviszik. Oláh Szabolcs hangsúlyozta, a szöges, bádogos, kátrányos csónakmaradványok balesetveszélyesek. A tönkrement ladikokat Mártélyon hónapokig gyűjtötték, a Sárgás-Szegfűi részről nyolcat a vízen húztak el egészen a partig, ott könnyebben pakolták fel teherautóra. A tönkrement csónakokat nehéz kiemelni, így amint lekerül róluk az azonosító tábla, nem bizonyítható, ki a tulajdonos.

A megyei szervezet munkatársai odafigyelnek a vízpart tisztaságára, szükség esetén fi­­gyelmeztetik a szemetelőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában