620 fotóból válogattak

2021.05.07. 10:51

Népszerű kézműves-kiállítás

T. A. P.

– Sajnos a vírushelyzet miatt nem tudtuk megtartani a jótékonysági süteménykiállításunkat, amit a Ferencszállási Nyugdíjas Klub rendezett volna tavaly decemberben. Mégis izgatott a téma, úgy gondoltam, miért ne lehetne az internet világában meghirdetni egy süteményes versenyt és kiállítást

– mondta lapunknak Galamb Sándorné Marika, a Ferencszállási Nyugdíjas Klub vezetője, aki hozzátette: – Felhívást intéztem a közösségi oldalunk követőinek, vagyis mindenkinek, hogy egy virtuális kiállítást szervezek a klub nevében.

Rövid idő alatt több száz képet küldtek a lelkes érdeklődők, az ötletgazda alig győzte a fotók tematikus csoportokba rendezését. Marika kategóriákra osztotta a fotókat, finomabbnál finomabb házi készítésű sütemények, horgolások, csipkék, gyönyörű kézimunkák és ötletes ünnepi díszítések más-más albumba kerültek.

– Rengeteg embertől kaptam fotókat, gyerekektől, fiataloktól és persze a közép és az idős korosztálytól. Közel 200 fő vett részt a kiállításon, 620 fotó érkezett. Mintegy 800, különböző alkotásokról készült képet láthattak a követőink, akik szerte az országból, sőt az országhatáron túlról (például Szerbiából) is érdeklődnek közösségi életünk eseményei iránt.

A ferencszállási nyugdíjasok azóta sem sokat pihentek, május elsejére feldíszített májusfaágakat szúrtak az út mentén lévő virágládákba, szombatra pedig kerékpáros kirándulást szerveznek Kübekházára. Június 26-ra, a tervezett Nyárnyitó Fesztiválra is gőzerővel készülnek, Galamb Sándorné reméli, hogy idén meg tudják tartani a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában