Folytatódik a kerítés felújítása

2021.06.01. 19:51

A kisteleki temető kovácsoltvas elemeit tisztítják, nyár végére helyre kerül – Galéria

Folytatódnak a kisteleki munkálatok, nyár végére kész lesz a kerítés a temetőnél.

I. P.

– Hosszabb szünet után újra elkezdődött, vagyis pontosabban folytatódik a kisteleki temető kerítésének felújítása, amely jelenleg 50 százalékos készültségű. A pillérek már állnak, és zajlik a kovácsoltvas elemek tisztítása, állagmegóvása, rekonstrukciója

– közölte Vass Rozália projektmenedzser.

A megújult kerítés olyan lesz, mint amit a közeli Kocsó-kápolnánál és kálváriánál láthatnak az arra sétálók. A 16,5 millió forintos összköltségvetésű beruházás – ebből 15 millió támogatás és 1,5 millió önerő – várhatóan július végére, augusztus elejére készülhet el, és akkortól a lakosság megszépült környezetű sírkertben látogathatja meg az ott nyugvó hozzátartozóit.

A temetővel szemben létesülő, országosan is egyedülál­­ló tematikájú, 111 milliós bü­­dzséjű kegyeleti park tennivalói is a hajrához érkeztek.

– A kivitelezés, az építkezés már befejeződött, a különböző tájegységekre jellemző sírjeleket is elhelyezték a területen a szakemberek a Nagy-Magyarországot formázó sétányon, amelynek mentén kisebb, csupán jelképes árkot alakítunk ki. Ezzel megidézve azt a korábbi hagyományt, hogy a temetőket árkok vették körül, oda „kaparták el” a hitetleneket és a bűnösöket, bűnözőket – mondta az ezért a projektért is felelő Vass Rozália.

Még hozzátette: – az épü­­letben helyet kapó kiállítás be­rendezése is szépen halad, az ünnepélyes átadó július közepére várható, a tárgyakat, a tárlatot bemutató programfüzetek és kiadványok most készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában