Péntektől használhatják a strandolók a beltéri vízi „Exatlonpályát”

2021.06.16. 14:08

Augusztusban sátrat lehet verni Vásárhelyen

A hódmezővásárhelyi strandon pénteken megnyitják a beltéri élményparkot. A kültéri csúszdapark megvalósítása viszont egy évet csúszik. Épül az új kemping, ahol elvileg még ebben a szezonban, augusztus elejétől már nyaralókat is fogadnak.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Strandpartival nyitották meg a múlt hétvégén Hódmezővásárhelyen az idei strandszezont. Pénteken pedig átadják a beltéri élményparkot is.

– Az élménypark felfújható elemeket tartalmaz. A Velencei-tónál, a Lupa-tónál, a Balatonon is találhatók ilyen élményparkok. Magyarországon a legnagyobb beltéri élménypark azonban a miénk lesz itt, Hódmezővásárhelyen – tudtuk meg Katona Zsolttól, a Hód-Fürdő Kft. ügyvezető igazgatójától.

– Mászóhegyeket, csúszdákat, kilengőket is tartalmaz az élménypark, amely tulajdonképpen olyan, mint egy vízi „exatlonpálya”. Hatéves kortól lehet használni, külön térítés ellenében, egyszerre maximum 20 főnek, akiknek mentőmellényt is adunk a biztonságuk érdekében – sorolta az ügyvezető. A beruházás értéke 15 millió forint + áfa, amit a strand az önkormányzat segítségével valósított meg.

– A főidény előtt karbantartásokat is végeztünk, napvitorlákat telepítettünk. A kültéri középső medencét teljesen felújítottuk. A Magyar Úszószövetség által kiírt infrastrukturális pályázatnak köszönhetően a fedett részben hozzáláttunk a lámpatestek cseréjéhez. A régiek már elavultak, sokba került az üzemeltetésük. Ez bruttó 23 millió forintos beruházás, ami még a nyáron megvalósul – mondta Katona Zsolt.

Hódmezővásárhelyen új kemping építését is tervezi a város. A területkijelölés már megtörtént.

– Reményeink szerint a kempingépítés első üteme augusztusra elkészül, onnantól, ha a járványhelyzet is megengedi, vendégeket is fogadhatunk – említette meg az ügyvezető. Ebben az ütemben 6 lakókocsiállást, 10-12 előteres sátornak elegendő helyet, mobil recepciós épületet és ugyancsak mobil férfi- és női mosdót alakítanak ki.

A tervezett csúszdapark építését viszont átütemezték jövőre. A nyílt közbeszerzést újból kiírják. Reményeik szerint a főszezon után kezdik a csúszdák telepítését. A kültéri vízi élménypark várhatóan a 2022-es strandszezon kezdetére készül el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában