Helyi közélet

2021.06.28. 14:53

Épül a csarnok és szépül az iskola

I. P.

munkatársunktól

Sikeresen pályázott a Szeged–­Csanádi Egyházmegye: a fenntartásában lévő baksi székhelyű Szent Miklós Katoli­kus Általános Iskola és Óvoda ópusztaszeri telephelyének korszerűsítésére több mint 380 millió forint uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert.

A beruházás már elkezdődött, információink szerint a jövő héten lesz az ünnepélyes alapkőletétel. A projekt, amely a Széchenyi 2020 programban valósul meg, a felújítás és bővítés mellett eszközbeszerzéssel is jelentősen javítja az intézmény oktatási környezetét és körülményeit. Az épület energetikailag korszerűtlen, annak külső korszerűsítése már szükségessé vált. Ráadásul a tanintézmény pillanatnyilag nem rendelkezik megfelelő, sportolásra alkalmas teremmel, így a mindennapos testnevelés feltételei nem teljesülnek, az épülő új tornacsarnok ezen változtat.

Megtörténik az iskolaépület nyílászáróinak cseréje, homlokzati hőszigetelése, a padlásfödém hőszigetelése, a fűtési rendszer részleges korszerűsítése és a 800 négyzetméteres tornacsarnok megépítése. A projektben megvalósuló építési és felújítási munkák modern oktatási környezetet teremtenek, ami minőségi javulást jelent majd a színvonalban. Fontos, hogy a környezet fejlesztése javítja a diákok és a tanárok komfortérzetét is, ami fokozhatja az iskola munkaerő-megtartó képességét és a nebulók tanulási motivációit.

Makra József, Ópusztaszer polgármestere korábban la­punknak elmondta, hogy az egyházzal közös projekthez az önkormányzat adta a tornacsarnok már korábban elkészült tervét, dokumentációját, biztosítja a víz-, villany- és szennyvízhálózatot, valamint az új épületet rákötik a tavaly üzembe helyezett termálvizes fűtési rendszerre. A teljes büdzsé 381,7 millió forint, és 2023. július 31-e a projekt hivatalos zárása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában