Lassan elkészül

2021.06.16. 17:00

Július végére elkészül – Fotók a kisteleki kegyeleti parkról

Helyére került a 36 sírjel, gyakorlatilag az összes helyi felekezetről megemlékeznek a kegyeleti parkban.

I. P.

A 36 sírjel már a helyére került a kisteleki kegyeleti parkban.Fotó: Frank Yvette

– Helyére került a 36 sírjel a kisteleki kegyeleti parkban, amelyeket tájegységek szerint helyeztek el a szakemberek. Mindegyiknél van tabló, amelyen információk, útmutatások olvashatók, például arról, hol lelhetők fel az eredetik

– mondta Vass Rozália, a csaknem 112 millió forintos, országosan egyedülálló tematikájú beruházás projektmenedzsere. Bizonyos sírjelek eredetije, másoknak hiteles másolata látható a Nagy-Magyarországot formázó területen.

Kisteleket öt-hat sírjel képviseli, megtalálhatók fa, fém és kő síremlékek, illetve különböző vallásokéi, zsidó, katolikus és református, mindegyik nagyjából ugyanabból a korszakból.

– A kecskeméti múzeum szakemberei, akik a munkát nagy lelkesedéssel végezték, büszkék a kegyeleti parkra, hiszen hasonló tematikájú kezdeményezés még sehol sem valósult meg az országban

– közölte Vass Rozália. Azt is elárulta, már az épületben is berendezték a kiállítást, az ünnepélyes megnyitó július 23-án 11 órakor lesz. Azért csak 1 hónap múlva, mert a kerítés építése még zajlik, készülnek az információs kiadványok, és a parkosítási munkák is hátravannak még.

A Kárpát-medencei kegyeleti témaparkkal szemben a 16 milliós költségvetésű temetőkerítés-rekonstrukció is a hajrába érkezett: zajlik a boltíves kapu kialakítása, a kerítésoszlopok már állnak, és folyamatban van a fém kerítéselemek felújítása, festése. Július végére teljesen elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában