Rangos elismeréseket vehettek át Vásárhely kiválóságai

2021.07.01. 15:26

Orvosokat, pedagógusokat, diákokat tüntettek ki – Galéria

Díszközgyűlésen adták át csütörtökön a Hódmezővásárhely Egészségügyéért- és a Hódmezővásárhely Közszolgálatáért-díjakat, a Pedagógus Életműdíjat, a pedagógus szolgálati emlékérmet, valamint a Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket.

Kovács Erika

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

– Élnek köztünk névtelen hősök is, akikről nem neveznek el utcákat, tereket, de akikre mégis sokáig emlékezik az utókor. Iránymutatást, példát kapunk tőlük – mondta a díszközgyűlésen Márki-Zay Péter polgármester. Az egészségügyben dolgozókat Berényi Károly alpolgármester köszöntötte.

A Hódmezővásárhely Egészségügyéért kitüntetést az önkormányzati rendelet értelmében azok kaphatják, akik a város egészségügyében legalább 25 évet szolgáltak és a szakmájukban kimagasló teljesítményt értek el. A kitüntetést három vásárhelyi orvos vehette át, Ágoston Katalin csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos, aki 47 éve gyógyítja a vásárhelyi gyermekeket, Dezső Ilona csecsemő- és gyermekgyógyász, aki 49 éve áll kis betegei szolgálatában, valamint Fritz Izabella főorvos, aki 52 éve dolgozik foglalkoztatás-egészségügyi orvosként és háziorvosként.

A „Hódmezővásárhely Közszolgálatáért” kitüntetésben Francisztiné Molnár Erzsébet részesült, aki óvónőként, az ifjúsági ház igazgatójaként, a Kertvárosi Óvoda vezetőjeként, majd nyugdíjazásáig a polgármesteri hivatal oktatási referenseként dolgozott.

A Pedagógiai Életműdíjat Lantos Etelka, magyar nyelv és irodalom – történelem szakos középiskolai tanár, közoktatás-vezető, mesterpedagógus, pedagógiai szakértő vehette át.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismeréseként a „Pedagógus szolgálati emlékérmet” Szabóné Szatmári Éva óvodapedagógus kapta, aki 1984. augusztus 1-jétől dolgozik megszakítás nélkül a jelenlegi Mária Valéria Keresztény Óvodában.

„Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége” díjban részesült Karsai Endre Zsombor, a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium matematika-fizika-informatika tagozatos végzőse, Lemaitre Lucien, a Németh László Gimnázium, Általános Iskola 11. osztályos tanulója és Sirkó Regő, a Szent István Általános Iskola végzőse.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában