Szeged

2021.08.04. 12:07

A tarjániak is modern óvodát kapnak

Elkezdődött szerdán a 104 gyermeket befogadó tarjáni óvoda komplex felújítása, amire 2018-ban 170, míg 2020-ban 220 millió forintot nyert a szegedi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.

K. A. R.

A komplex felújítás elsődleges célja, hogy az óvoda mind műszakilag, mind energetikailag olyan létesítménnyé váljon, amely gazdaságosan üzemeltethető, valamint megfelel a ma elvárt minőségű szolgáltatásnyújtásnak.

 

Ez egészen eddig probléma volt az 1970-es évek végén épült intézményben, ahol azóta jelentősebb felújítás nem történt,

így a nyílászárók és a belső burkolatok is elavultak, rossz állapotban vannak a vizesblokkok és az óvoda udvara is. Nem megfelelők a gépészeti szerelvények sem és eddig az akadálymentesített megközelítés sem volt lehetséges, mert nincsenek vezetősávok, akadálymentesített parkolók és akadálymentes illemhely sem.


Fotó: Frank Yvette

A két sikeres pályázat által most leginkább ezeket a problémákat orvosolják. Továbbá elkészül az óvoda teljes homlokzati hőszigetelése, a tetőfödém hő- és vízszigetelést kap, korszerűbb lesz a fűtési rendszer, napelemeket helyeznek a tetőre, valamint a kül- és beltéri elektromos és világítási rendszereket is felújítják.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Mészáros Tamás önkormányzati képviselő hangsúlyozták:

eddig összesen 3,5 milliárd forintot fordítottak a tarjáni beruházásokra, fejlesztésekre, a költségek jelentős részét európai uniós források fedezték.

A mostani beruházás félévet vesz igénybe, ez idő alatt a tarjáni óvodásokat a Rókás óvodában helyezik el. A munkát a szegedi Alp-Favill ’96 Kft. végzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában