60 férőhelyes lesz

2021.09.30. 17:37

Letették az algyői bölcsőde alapkövét

Hatvan férőhelyes bölcsődével váltják ki Algyőn a jelenlegi Bóbita Bölcsődét, ugyanis azt már kinőtték a gyermekek. A Tiszavirág utcában épülő új intézménynek csütörtökön tették le az alapkövét.

K. A. R.

Algyõ, 20210930. Új bölcsõde alapkõletétele. Képen: Molnár Áron polgármester és Holubán Csilla Járási hivatalvezetõ. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Az eseményen Molnár Áron polgármester elmondta, a jelenlegi bölcsődét többször is bővíteni kellett, az elmúlt 7 évben pedig oda jutottak, hogy így sem elég nagy az épület, bővítésre viszont nincs lehetőség.

Hozzátette, csütörtökön mérföldkőhöz értek, hiszen lezárultak az előkészületek és péntektől már elkezdődik az építkezés, 14-15 hónap múlva pedig már a konkrét eredmény lesz látható.

Az új bölcsődét összesen 895 millió forintból hozzák létre kormányzati és uniós támogatások segítségével.

Jövő őszre új intézményt kapnak az algyői gyerekek. Fotó: Frank Yvette

Molnár Áron beszélt arról is, hogy az épületet olyan elemekkel látják el, amely 2021-ben elvárható, és arra is törekedtek a tervezéskor, hogy minél több természetes anyagot használjanak az építkezéskor.

Az alapkő letétele előtt Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője hangsúlyozta, nem sok olyan beruházás van, amely hosszabb távú befektetésként jobb, mint egy bölcsődeépítés. Leszögezte, a bölcsőde egyensúlyt hoz létre a munka és a család között, valamint támogatást jelent a szülőknek abban, hogy amíg ők dolgoznak, biztonságos körülmények közt tudhatják gyermekeiket.

Az országban az elmúlt 10 évben 67 százalékkal nőtt a férőhelyek száma, a bővülés pedig folyamatos a kormány támogatásával, jelenleg 13 ezer új férőhely kialakítása zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában