a Fidesz makói szervezete szolidáris a Continental dolgozóival

2021.09.03. 17:24

Makói Continental – Czirbus az elbocsátások ellen

Az üzem vezetése sorra bocsátja el a legutóbbi sztrájkban részt vett alkalmazottakat – hívta fel a figyelmet a politikus.

Munkatársunktól

Fotó: Szabó Imre

– Ahogyan eddig, úgy most is szolidáris a Fidesz makói szervezete a Continental dolgozóival – jelezte a helyi pártelnök, Czirbus Gábor pénteki sajtótájékoztatóján, amelyet a gyár előtt tartott.

Azért hívta fel erre a figyelmet, mert információi szerint az üzem vezetése sorra bocsátja el a legutóbbi sztrájkban részt vett alkalmazottakat vagy kényszeríti olyan feltétek közé, amelyek nyomán kénytelenek maguk távozni. Közben külső munkavállalókat foglalkoztatnak.

– Mindez alighanem azért történik, hogy az alkalmazottakat rábírják az új kollektív szerződés év végén esedékes elfogadására – vélekedett. Czirbus azt mondta, őt személyesen is megkereste néhány pórul járt volt dolgozó.

Czirbus Gábor azt mondta, a Fidesz makói szervezete szolidáris a Continental dolgozóival. Fotó: Szabó Imre

– Azt kérjük a cég vezetésétől, hogy vegye komolyan a makói dolgozókat, becsülje meg őket, és fejezze be a tisztogatással felérő elbocsátásokat – hangsúlyozta a Fidesz makói elnöke.

Kitért arra a gyakorlatra is, ami országos visszhangot váltott ki, nevezetesen hogy megtiltották a különböző munkakörökben dolgozóknak, hogy a gyárban egymással beszélgessenek.

A cégvezetés azt javasolta, egy külön erre a célra kijelölt helyiségben egyeztessenek, Czirbus szerint azonban ez is erkölcstelen. Úgy látja ugyanis, hogy fennáll annak a veszélye, hogy azok is a kirúgandók listájára kerülnek, akik belépnek a tárgyalásra kijelölt irodába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában