Kész az aszfaltcsík a bátor bicikliseknek, kezdődhet a füvesítés körülötte

2021.09.29. 15:45

Pumpapálya épül az extrém bringásoknak

Már az utolsó simításokon is túl van a kivitelező a Domaszék központjában, a készülő judoterem szomszédságában épülő bringapályán. És ahogy minden jó dolognak, ennek is ülepednie kell.

K. A.

Domaszék, 20210928. A megyében egyedülálló ügyességi bringapálya épül. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

– Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a bringapálya kivitelezési munkái befejeződtek. Ez azt jelenti, hogy az alapot képező döngölt kavicsréteg és az aszfalt pályavonal végső formát öltött, az építő több módosítást már nem végez rajta – adta hírül közösségi oldalán Domaszék. A pumptrack bringapálya különlegessége, hogy az építés befejezése és a használatbavétel között egy nagyon fontos lépést végre kell hajtani: az aszfaltsávot körülvevő területek befüvesítését. Ez a bringapálya körüli tartószerkezetként is funkcionál majd, garantálva azt, hogy az alap ne veszítsen stabilitásából.

– Az ülepedéshez, a befüvesítéshez még kell egy kis idő, ezért arra kérünk mindenkit, hogy a hivatalos átadásáig ne használják az egyébként is különleges biztonsági előírások figyelembevételét megkövetelő bringapályát. Az átadását október második hétvégéjére tervezzük – írta az önkormányzat.

Az égiek segítettek Domaszéknek, a közelmúlt bőséges esőzése jó hatással van mind az ülepedésre, mind a füvesítésre. Tegnap lapunk pályabejárásán azt tapasztaltuk, hogy az aszfaltréteg nagyon rendben van, nem csúszik rajta a cipő, nem fog a biciklikerék sem. És most tényleg felesleges lenne sarat felhordani az illegális és türelmetlen bringásoknak az új pályára.

– Domaszék egy fiatal és fiatalos település, és ebből adódik, hogy nagyon kellenek az ilyen jellegű innovációk – mondta Sziráki Krisztián. Domaszék polgármestere hozzátette, a bringapálya jól harmonizál azokkal a már megvalósult fejlesztésekkel és további tervekkel, amelyek a kerékpárosokra alapoznak.

Példaként említette az 1,1 kilométer hosszúságban megépült belterületi kerékpárutat, valamint az M5-ös autópálya felett tervezett kerékpáros-átvezetést.

A település központjában levő helyszínnel kapcsolatban elmondta, a kis park funkciója a sport, az aktív szabad­idő-eltöltés irányába mozdul el. Arra fektetik a hangsúlyt a közeljövőben is, hogy minél több olyan lehetőséget biztosítsanak, mint például ez a kerékpárosok számára újdonságnak számító, de gördeszkásoknak is tökéletes ügyességi pálya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában