Kiselejtezett könyveket és újságokat árulnak

2021.10.04. 16:56

Több ezer selejtezett könyv közül válogathatunk Vásárhelyen

Több ezer kiselejtezett, változatos műfajú kötetet kínálnak a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban.

T. Sz.

Izgalmas a selejtezett könyvek választéka a vásárhelyi könyvtárban. Fotó: Tábori Szilvia

Bőséges a kínálat, lehet miből válogatni: a kötetek mellett tavaly előtt megjelentetett folyóiratokat, újságokat is kínálnak október 4 és 10 között, hétfőtől vasárnapig. A pár száz forintos egységár folyamatosan csökken a napok előrehaladtával, a rendhagyó vasárnap délelőtti nyitvatartási időben már száz forintért vásárolhatunk.

Mint azt az intézmény munkatársai lapunknak elmondták: idén eddig ötezer kötetet selejteztek. Nem csupán az elhasznált példányokat szanálják, kiválogatják az elavult szakkönyveket, a kevésbé keresett köteteket, vagy azokat, amelyekből szükségtelen mennyiséget tárolnak.

Izgalmas a selejtezett könyvek választéka a vásárhelyi könyvtárban. Fotó: Tábori Szilvia

De a selejtezés oka lehet az is, hogy folyamatosan frissítik a kölcsönözhető állományt. Számtalan klasszikus regényt megjelentettek újra, így bár Flaubert Bovaryné című regényét már alig kölcsönözték, ahogy a friss kiadás felkerült az új könyvek polcra, megnőtt körülötte az érdeklődés.

A selejtezett könyveket és újságokat a könyvtár teraszán és pincéjében sorakozó polcokon lehet böngészni. Ahogy apad a kínálat, ismét töltik a polcokat, így akár többször is érdemes betérni a héten. Vasárnap 8 és 12 óra között is várják az olvasókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában