#koronavírus

2021.11.14. 14:00

Kell a maszk a Dóm Látogatóközpontban

605 covid-ágyat kell fenntartani Csongrád-Csanád megyében. Egyszerre csak ketten lehetnek a Szetáv ügyfélszolgálatán és a dómban is elvárják a maszkviselést.

Munkatársunktól

Egyre több helyen kérik a maszk felvételét. Fotó: Baranyai Attila / MW

Fotó: Baranyai Attila / MW

605 covid-ágyat kell fenntartani Csongrád-Csanád megyében hétfőtől. Erről az egészségügyért felelős emberi erőforrások minisztere döntött. Kásler Miklós továbbá azt is előírta, hogy a covid-intenzíveken átlagosan 20 ágy esetén 1 szakorvos, 1 orvos és 5 ápoló folyamatos jelenlétét kell biztosítani műszakonként.

Kötelező a maszkviselés holnaptól a Dóm Látogatóközpontban – írták a közösségi oldalukon.

A maszkhasználaton kívül elvárják a kézfertőtlenítést is, megmérik mindenkinek a lázát, és elkérik a védettségi igazolványt is.

Egyre több helyen kérik a maszk felvételét. Illusztráció: Baranyai Attila / MW

Kötelező mától valamennyi kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálaton mindenkinek – ügyfeleknek és ügyintézőknek is – a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni. Az intézkedés célja az emberek egészségének megóvása, a koronavírus terjedésének csökkentése.

„Nyilvánvaló tény, hogy az egyre erősödő, hullámokban vissza-visszatérő járvány leghatékonyabb ellenszere egyedül a védőoltás” – írta közösségi oldalán Makó polgármestere. Farkas Éva Erzsébet egyúttal arra kérte Ábrahám Judit háziorvost, a Városi Szakmai Stáb tagját, aki nap mint nap találkozik a járvány okozta megbetegedések következményeivel, hogy tapasztalatait ossza meg a Polgármesteri Hivatal, valamint az önkormányzati cégek és intézmények dolgozóival.

Egyszerre maximum két ember ember lehet a Szetáv ügyfélszolgálati irodájában a két ügyintézőn kívül. A távhőcégnél is kötelező a maszkviselés és a kézfertőtlenítés is.

A hosszú sorban állás elkerülése érdekében azt kérik, hogy aki teheti, foglaljon időpontot telefonon és hívja a 62/540-540 telefonszámot, majd tárcsázza a 6. melléket. Aznapra nem, de másnapra biztosan tudnak időpontot adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában