Korábban áthajtottak egy kislány lábán

2021.11.22. 12:09

Óvodát, iskolát is véd majd a szegedi trafibox

Alsóvárosi olvasóink régóta panaszkodtak a Földmíves utcán száguldozókra. A gyalogosátkelőn 2015-ben áthajtottak autóval egy kilencéves kislány lábán: a trafibox, amit a Mátyás térre telepítettek, visszatartó erőt jelenthet majd.

Farkas Judit

20211119 Szeged Traffibox került az alsóvárosi iskolához is, ahol korábban áthajtottak egy kislány lábán. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Október 28-ai lapszámunkban megírtuk: megállapodást kötött a szegedi önkormányzat és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a biztonságosabb közlekedés érdekében. A megállapodás keretében telepítettek két trafiboxot a városban: a fix kültéri szekrényben rendőrségi sebességmérő kamerát használnak, üzemeltetése a rendőrség hatáskörébe tartozik. A telepítés helyszíneit, ahová a trafiboxok kikerültek, közösen választotta ki az önkormányzat és a rendőrkapitányság. Az egyiket a Gábor Áron utcára telepítették, a cél a Pitypang utca környéki gyorshajtás visszaszorítása.

A másik a Mátyás térre került: a Földmíves utca és a tér vonzáskörzetében található iskolát, óvodát, bölcsődét, orvosi rendelőt gyalogosan megközelítőket védi.

A Mátyás téri helyszínről már több alkalommal született cikk, ugyanis az autósok egy részét nem érdekelte, hogy rengeteg gyerek közlekedik a gyalogátkelőn a Földmíves utca elején. Az egyik oldalon iskola, gyer­mek­orvosi, háziorvosi, fog­or­­vo­­si rendelő található, a másikon óvoda, bölcsőde, kisbolt, templom.

Legutóbb 2020 októberében érdeklődtünk a rendőrségnél és az önkormányzatnál, tervezik-e jelzőlámpa kihelyezését, az év februárjában is írtunk lakossági panaszok nyomán a Földmíves utcán száguldozó autósokról. A gyorsulási verseny már a Mátyás téren elkezdődött a városból kifelé menet, ezt magunk is tapasztaltuk, amikor éveken át a téren laktunk. A Földmíves és a Dobó utca ke­reszteződésében harmincas sebességkorlátozó tábla és sárgán villogó, veszélyt jelző lámpa is volt már 2015-ben is, amikor a zebrán hajtottak át egy kislány lábán. A kilencéves gyerek lába szerencsére nem tört el, csak csúnyán bekékült – a sietős sofőröket valószínűleg visszafogja majd a trafibox. A szekrényben még nincs sebességmérő kamera, arról egyelőre nincs információnk, mikor üzemelik be a szerkezeteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában