Csongrád

2021.12.16. 16:24

Átadták az Év családja címeket

A hagyományokhoz híven ünnepi hangulatban telt az év utolsó testületi ülése.

M.A.

Forrás: Majzik Attila

A Grotta Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak műsora után átadták a város kitüntető címeit is, az Év családja elismerést Zay Krisztián és felesége, Berkes Ilona családja, valamint Kecskés László és felesége, Kecskés-Szabó Gabriella családja vehette át.

Berkes Ilona és Zay Krisztián 2007-ben házasodott össze, jelenleg is Csongrádon élnek két kisfiukkal. Első gyermekük, Endre, Down-szindrómával született 2008-ban. Ez megváltoztatta az életüket és látásmódjukat is, azóta több civil szervezetben vállalnak tevékenységet, aktívan segítik a sérült gyermekek családjait. Második gyermekük, Zétény, 2013-ban szültett.

Az Év családjai Csongrádon. Fotó: Majzik Attila

Kecskés László és felesége, Kecskés-Szabó Gabriella 2014-ben költözött Csongrádra. Három gyermekük van: Vendel László, Emília és Kincső. A házaspár indította el a Vitalitás családi műhelyt, amely ma Vitalitásért és Fiatalokért Egyesület néven működik. A csoporttal több városi jelentőségű programot, projektet valósítottak meg, aktív tagjai a közösségnek.

A díjak átadása után többek között elfogadták a város lakosságának egészségi állapotának felülvizsgálatáról szóló tanulmányt, illetve arról is döntöttek, hogy Sztanó Zsuzsanna távollétében Szepesi Dóra vezeti 2021. december 17-től az Alkotóházat. 

Emellett is kisebb fejlesztésről is határoztak a képviselők, a város a Kisfaludy Programban a Körös-torok fejlesztésére pályázik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában