Makó

2021.12.15. 13:04

Szacsvay László a következő Páger-díjas

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Ünnepi pillanatokkal kezdődött a makói képviselő-testület szerdai ülése: Farkas Éva Erzsébet polgármester a hagyományoknak megfelelően a város nevében köszönetet mondott azoknak a művészeknek, sportolóknak és egyéb kiválóságoknak, akik az idei évben sikereikkel Makó hírnevét öregbítették. Közel háromnegyed órán át sorolták a díjazottakat és érdemeiket a Korona konferenciaközpontban.

 

 

A napirendi pontok egyike a lakásügyi tanácsadó testület tevékenységét értékelte. Szilágyi Tímea előterjesztéséből kiderül, hogy idén 5 lakás esetében tettek javaslatot bérbeadásra, javasolták továbbá 39 szerződés meghosszabbítását, 7 lakás kiutalását méltányosságból, illetve 15 részletfizetési kérelmet is elbíráltak.

 

Fotó: Szabó Imre

 

A járási start közmunkaprogramról szóló beszámolóból kiderült, hogy as makói önkormányzat jövőre a mezőgazdasági programban 23 embert szeretne foglalkoztatni, a helyi sajátosságokra épülő programban 15-öt, míg a szociális programban 64-et – utóbbiak végzik a közterületek, vízelvezető árkok tisztán tartását. A program összesen 151 millió forintba fog kerülni.

 

 

Zárt ülésen döntött a testület arról, hogy a szakmai kuratórium javaslata alapján a Páger-díj következő kitüntetettje Szacsvay László, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában