Egyre több beköltözőben is reménykednek a fejlődő településen

2021.12.30. 16:16

Tizenegyszeres kövegyi siker a 2021-es évben

Alaposan megnőtt a kövegyi büdzsé a 2021-es év során: a megye legkisebb faluja számos sikeres pályázatot, így igazán kiemelkedő évet zárt.

Szabó Imre

Galgóczkiné Krobák Mária reméli, jövőre már nem lesz sáros, hepehupás út a községben. Fotó: Szabó Imre

A megye legkisebb faluja számára egyértelmű siker a most befejeződő esztendő – mondja a polgármester, Galgóczkiné Krobák Mária. A legegyértelműbb bizonyíték erre az, hogy az évet 24,4 milliós költségvetéssel indították, majd 274,8 millióval zárták. A tizenegyszeres különbség mindenekelőtt a Magyar Falu Program pályázatainak köszönhető – mondja a polgár­mester. 

Mi minden fért bele ebbe a pénzbe? Például az, hogy vettek egy tanyagondnoki buszt. A járműnek közben garázs is épül, közvetlenül a polgármesteri hivatal mellett, ahol erre a célra vásárolt meg az önkormányzat egy ingatlant. Emellett az orvosi rendelőnek nemcsak az épületét sikerült felújítani, de új bútorokat is vásárolhattak bele. Nyert a kultúrház tetőfelújítására, illetve a játszótér korszerűsítésére beadott pályázat is. 

Noha Kövegy nem nagy falu, kiemelt figyelmet fordítanak az utak, járdák állapotára. Idén az Árpád és a József Attila utca kapott szilárd burkolatot, s ha minden jól megy, jövőre már egyáltalán nem lesz sáros, hepehupás út a községben – mondja Galgóczkiné. De – ugyancsak a következő esztendőben – járdafelújítást is terveznek, méghozzá a Kossuth utcában. A folyamatban lévő, s várhatóan jövőre megvalósuló beruházások között megemlíti még az egymagában 100 milliós tételt jelentő bel­vízelvezetést. 

– Azon dolgozunk, hogy a falu minél szebb, élhetőbb legyen. Azt szeretnénk, hogy aki itt él, maradjon is itt, és abban is bízunk, hogy egyre több lesz a beköltöző – összegzett lapunknak a falu polgármestere. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában