Hódmezővásárhely

2022.01.26. 12:26

Előbb a kampány, utána jön a város

Kovács Erika

Forrás: Teknős Miklós/Archív fotó

 Márki-Zay Péter polgármester, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Szeretlek Magyarország című lapnak adott interjújában arról beszélt, hogy a helyi és országos kampánya mellett a maradék idejében foglalkozik Hódmezővásárhely ügyeivel, vagyis azzal a polgármesteri teendővel, amiért havonta a milliós fizetését felveszi. A Fidesz korábban felszólította, hogy menjen fizetés nélküli szabadságra, de erre nem volt hajlandó. A polgármester kampányol és a „maradék idejében” a városával foglalkozik. 

„– Mennyi ideje lesz a helyi kampányra az országjárás mellett? A körzet polgármestereinek nagy része már most közölte, hogy nem kérnek önből. 

– Igen, de ezek a Fidesz által megfélemlített polgármesterek. Természetesen hozzájuk is el fogok látogatni a következő időszakban. Heti egy napot szánok a helyi kampányra, hármat az országosra, a maradék időben pedig a polgármesteri feladataimat látom el. 

– Elég lesz ez az összes polgármesteri teendőre? 

– Meg fogjuk oldani. A város szerencsére rendkívül jól működik, minden fideszes ellehetetlenítési kísérlet ellenére” – nyilatkozta a lapnak. 

A Fidesz korábban fizetés nélküli szabadságra küldte volna a kampány idejére Márki-Zay Pétert. 

Szerintük azért nem mond le a polgármesteri tisztségéről, mert azt mentőövként használja arra az esetre, ha a politikai karrierje sikertelen maradna. Elfogadhatatlannak tartják, hogy a polgármesteri tisztségét kihasználva a várost csupán hátországként kezeli, az önkormányzat erőforrásait használja az országos politikai kampányához. 

Márki-Zay Péter január eleji videójában úgy fogalmazott, hogy „Őszintén szólva, a személyes ambícióm, amit legjobban szeretek csinálni, az a polgármesterség Hódmezővásárhelyen, ez nem kérdés. Ez rendkívül megtisztelő és nagyon kényelmes feladat, valljuk be egy olyan embernek, aki igazi vidéki.” Erre Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő úgy reagált, „Ez a baj barátom, hogy te így fogod fel a munkád! Míg más polgármesterek éjt nappallá téve felügyelték, felügyelik városuk fejlődését, te teszel az egészre… Egész nap csavarogsz, utazgatsz, kampányolsz, beszéled a botrányos hülyeségeid, mert a »valljuk be, nagyon kényelmes« állásod mellett megteheted.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában