Mórahalom

2022.01.29. 14:15

Ismét Zöld Óvoda címet nyertek

Munkatársunktól

2021-ben tizenötödik alkalommal hirdették meg a Zöld Óvoda minősítő címre vonatkozó pályázatot, amit a Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda meg is nyert. Az intézmény negyedik alkalommal pályázott a minősítés elnyerésére, és harmadik alkalommal lettek sikeres pályázók, ezzel a Zöld Óvoda címet három évre vehetik újra birtokba. 

 

Már maga az óvoda épülete is energiahatékonyan működik. Az épületen napelemeket helyeztek el, a fűtés geotermikus rendszerű, a szigetelések, nyílászárók megújultak az utób­bi években. 

 

Az intézményben azt vallják, környezetünk, természeti értékeink megismerése és védelme, a szelektív szemétgyűjtés ko­­runk egyik legfontosabb kérdése. Fontosnak tartják, hogy ezeket a témákat minél korábban megismertessék a gyermekekkel játékos formában. Igyekeznek minden tevékenységbe becsempészni az újrahasznosítást és a környezettudatosságot. A vízzel való takarékoskodástól kezdve a papírgyűjtésen át a természetjárásig sokféleképpen tanulják a gyerekek környezetük megóvását. 

 

Az óvoda céljai között szerepel az intézmény környezetének szebbé tétele, amit tavaly ősszel már egy virágosítási akcióval el is indítottak. Az egy gyerekpalánta = egy virágpalánta nevű kezdeményezéssel minden óvodás egy növénypalántával járult hozzá a játszóudvar szebbé té­teléhez. Ezt továbbfejlesztve fű­­szernövénykertet terveznek kialakítani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában