Helyi közélet

2022.02.22. 13:38

Folytatódhat a balástyai orvosi rendelő fejlesztése

Belügyminisztériumi pályázattal folytatódhat Györe Ferenc háziorvos rendelőjének a fejlesztése Balástyán. Ezúttal a fűtéskorszerűsítést, a rossz állapotú gázkazán és a fűtési rendszer, vagyis a radiátorok cseréjét, továbbá az orvosi pihenő átalakítását, korszerűsítését, a mosdó kialakítását szeretnék elvégezni.

Imre Péter

Tovább korszerűsítik, fejlesztik Balástyán Györe Ferenc háziorvos rendelőjét. Fotó: Kuklis István

– A Belügyminisztériumhoz beadott és még el nem bírált pályázattal Györe Ferenc háziorvosi rendelőjének fűtéskorszerűsítését, a nagyon rossz állapotú gázkazán és a fűtési rendszer, a radiátortestek cseréjét, a melléképületben lévő orvosi pihenőhely átalakítását, korszerűsítését, a mosdó kialakítását szeretnénk megvalósítani – mondta Ujvári László, Balástya polgármestere. 

 

 

Azzal folytatta: ebben a pályázatban két témát, területet választhattak az érdeklődő települések. Az egyiknél 35 százalékos önerővel belterületen utak és járdák építésére pályázhattak volna, de ebben nem találtak olyan út- és járdaszakaszt, amiért ilyen nagyságú önerőt érdemes lett volna vállalni. 

 

 

– A másik témában 25 százalékos saját forrással egészségügyi infrastruktúra-fejlesztésre lehetett kandidálni, amivel a már több nyertes pályázattal korszerűsített orvosi rendelőt továbbfejleszthetjük a mindenkori orvos számára, ezért ezt választottuk – közölte a faluvezető. 

 

 

A felújítás teljes költségvetése 10,3 millió forint lenne, az önkormányzat 7,7 milliós támogatásra pályázott, az önerő, a saját forrás pedig 2,6 millió lesz a beruházáshoz, és a pályázat elbírálása március 31-re várható – tudtuk meg Péterné Bárkányi Tímea projektmenedzsertől. 

 

 

– Ha zöld utat kapunk az újabb fejlesztéshez, akkor jövő tavasszal kezdődhetnek a munkák, és szerintem pár hónap alatt végezhetnek is a szakemberek – tette hozzá. Korábban, a 2019-es Magyar falu programos pályázatból már korszerűsítették a rendelőt. A 2020 decemberére elkészült felújítással víz- és hőszigetelést kapott mindkét épületrész, illetve a főépületen tetőrekonstrukciót hajtottak végre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában