Helyi közélet

2022.03.07. 14:30

Megyei vállalkozók munkáját díjazták

KOVÁCS ANDRÁS

2022.02.02. XXII. Vállalkozók napja Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

Fotó: Simon Móricz-Sabján

- A kormány azért dolgozik, hogy a szomszédban zajló háború hatásaitól minél inkább meg tudja védeni a gazdaság szereplőit és a magyar embereket – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a VOSZ immár 22. alkalommal megrendezett Vállalkozók Napján. 

 

Hozzátette, az eseményeket folyamatosan nyomon követik annak érdekében, hogy el tudják indítani azokat a megfontolt lépéseket, amelyek ebben a helyzetben is a magyar emberek, és a hazai gazdaság érdekeit szolgálják.

 

A kitüntetési ünnepségen Varga Mihály hangsúlyozta, biztos benne, hogy amint a járvány idején, úgy most is számíthatnak a vállalkozók együttműködésére, felelősségérzetére és a hozzáértő munkájára. Külön köszöntötte a díjazottakat, akiknek a teljesítménye nemcsak a vállalkozások érdekét szolgálta, hanem a magyar gazdaság gyors újraindulásához is hozzájárult. 

 

Eppel János, a VOSZ elnöke azt hangsúlyozta, a kiválók között a legkiválóbbakat tüntették ki az elismerésekkel. Hozzátette, a járvány jelentős kihívás volt a vállalkozásoknak, amit komoly összefogással, intenzív szakmai párbeszéddel sikerült kezelni, és a munkahelyeket megőrizni. Szerinte a vállalkozások megmentése, majd újraindítása gazdaságtörténetileg is jelentős feladat volt. 

 

Az eseményen Csongrád-Csanád megyei vállalkozókat is elismertek: Magyar Gazdaságért Díjat kapott Hannauerné Szabó Anna, a hódmezővásárhelyi Innowear-Tex Kft. tulajdonos-ügyvezetője. Az Év Vállalkozója díjat Pengő Ferenc, a Genév Kft. logisztikai vezetője, Vad Sándor egyéni vállalkozó, fényező mester és Szilágyi Antal esztergályos, az ipartestület elnökségi tagja vehette át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában