Programot szerveztek a vásárhelyi gyermekkönyvtárban

2022.03.09. 20:32

Szív alakú kokárdákkal készültek a gyerekek a nemzeti ünnepre

Sokszínű tematikus programot kínál a vásárhelyi gyermekkönyvtár egész évben. A héten Paripám csodaszép pejkóval kokárdakészítésre várták a kisiskolásokat a közelgő nemzeti ünnepre készülve.

T. Sz.

A Paripám csodaszép pejkó elnevezésű foglalkozáson március 15-re készültek a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulói a vásárhelyi Pósa Lajos Gyermekkönyvtárban tegnap délután. Dékány Zita, a gyerekek osztályfőnöke lapunknak elmondta, hogy a harmadikos diákok a járvány­ügyi korlátozások miatt most először élik majd át a közös iskolai ünnepség emelkedett hangulatát. Az elmúlt két évben csak zárt körben emlékezhettek meg a 1948/49-es szabadságharc eseményeiről is. 

– A történelmi olvasmányokon keresztül ismerkednek az egykori eseményekkel, folyamatosan bővítjük ismereteiket. Énekórán a kapcsolódó dalokat tanulják, olvasásórán a versekkel ismerkednek. Komplexen jelenik meg a témakör a tananyagban, számtalan oldalról kapcsolódhatnak a történelmi eseményekhez – hangsúlyozta a pedagógus. Hozzátette, már ilyen korban is megmutatkozik az egyéni tájékozottság és érdeklődés, egyik tanulójuk például otthon szüleivel sok történelmi témájú filmet néz, onnan informálódik. 

 

A szerdán délutáni programot vezető Gyulafalviné Vereczkei Györgyi gyermekkönyvtáros örömmel látja az alsó tagozatosok érdeklődését. Szerinte egyértelműen fogékonyak, szívesen kapcsolódnak az aktuális témához. Sőt, sokan hozzáadják már meglévő tudásukat. Azt mondta, külön öröm, hogy a tematikus foglalkozásaikra érkezők, gyerekek közül többen beiratkoznak és a könyvtár rendszeres olvasóiként térnek vissza. 

 

A Németh László Városi Könyvtár Pósa Lajos Gyermekkönyvtára március 7-én elindította ugyan a Kulcs az olvasáshoz második féléves programját, de még várják a jelentkezőket. Van olyan korcsoport, ahol már száz résztvevő diákot regisztráltak. Részletek a könyvtár megújult honlapján elérhetők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában