Zsúfolásig telt a Hagymaház nézőtere

2022.03.27. 16:10

Telt házas tavaszköszöntő Makón – Fotók

Dupla telt házzal köszöntötte a tavaszt a Maros táncegyüttes a hétvégén, a makói Hagymaház nézőtere ugyanis szombaton és vasárnap délután is zsúfolásig megtelt nézőkkel.

Szabó Imre

Ez a Maros-parti város négy évtizedes múlttal büszkélkedő, alighanem legrangosabb civil szervezete – 170 taggal, a háta mögött megszámlálhatatlan hazai és nemzetközi fesztiválsikerrel. 

 

 

Csoportjait, amelyekből mint szokás, ezúttal mind színpadra lépett, különböző életkorúak alkotják: 6–8 évesek, akik művészeti iskola diákjakjént tanulják a népi kultúrát, és idősebbek, köztük hatvanon túliak is. Közülük sokan korábban sosem táncoltak, csak a gyerekeiket, unokáikat kísérték a próbákra – aztán kedvet kaptak a dologhoz. Eredetileg poénból álltak össze egy műsor kedvéért, majd együtt maradtak Makói Öreg Tyúkok és Kakasok Egyesülete (MÖTYKE), illetve MÖTYKETTŐ néven. Az egyikben azt együttes művészeti vezetője, Tóthné Döme Mária is színpadra lépett.

 

A Maros működését az utóbbi, járvánnyal terhelt időszak megviselte. Érthető okokból megritkultak a próbák, a fellépések, most is volt, aki betegség miatt hiányzott a színpadról. Tóthné Döme Mária azt is elárulta, hogy a gálaműsort korábban február-március fordulóján tartották meg, de most rendezni kellett a sorokat. Ettől függetlenül a csapat nem látszott megtörtnek, jó hangulatot varázsoltak a Hagymaház színpadára. 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában