Helyi közélet

2022.03.09. 18:00

Új honlappal erősít a vásárhelyi könyvtár

Könnyen átlátható, jól rendszerezett új honlapot indított a vásárhelyi könyvtár. Kiemelt helyen elérhető a katalógus, a helyismereti gyűjtemény és minden aktuális program.

T. Sz.

20210503 Szeged Kinyitottak a könyvtárak. Mik az egészségügyi előírások? Képen: Somogyi Könyvtár. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Egyszerű, letisztult, az olvasói igényekhez igazított, ugyanakkor színes és dinamikus új honlappal indította a tavaszt a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtár. Mint azt la­punknak Borus Gábor helyismereti könyvtáros elmondta: a kevesebb több elvet igyekeztek érvényesíteni. Hagyatkoztak egyrészt az olvasói visszajelzésekre, más könyvtárak már bevált és működő online felületeire, illetve részben saját megítélésükre. 

 

A járvány miatti korlátozás lépéskényszerbe szorította a kulturális intézményt az elmúlt másfél évben, a digitális katalógus felé kellett terelniük olvasói­kat. Ám úgy tűnik, az online böngészést sokan megkedvelték, így – korosztálytól függetlenül – a személyes kölcsönzés előtt ott tájékozódnak először. 

 

Ezért döntöttek úgy, hogy a ka­talógus kiemelt helyen érhető el az új, informatív weboldalon. 

 

Borus Gábor szerint az aktuá­lis olvasói, kutatói szokások ismerete nélkül képtelenség a fiatal generációt elérni. Így például az online felületre is „átköltöztették” a helytörténeti gyűjtemény digitálisan már elérhető részét. Itt részben az Arcanum Digitális Tudománytár felületére terelnek, ugyanakkor összegyűjtöttek sok egyéb várostörténeti, mindenképp böngészésre érdemes anyagot is. A szakember szerint a múltidézés nem csupán kutatói feladat, sokan szívesen merülnek el a város egykori életében. 

 

A programgyűjtemény a hon­­lap egyik új értékes pontja: naptárba rendezve követhetők az események. Bár a közössé­­gi oldalukon is elérhetőek az aktua­litások, így még tervezhetőbb és átláthatóbb a kínálat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában