Klímastratégiát készítettek Forráskúton – szemléletformálás több korosztályban

2022.04.21. 12:21

Környezettudatosság az iskolában

Munkatársunktól

Nem lehet elég korán kezdeni a környezettudatosságra nevelést. A Forráskúti Általános Iskolában erre is odafigyelnek. Fotó: Török János

A harmadikosok csendben és elmélyülten dolgoztak, a hetedikesek osztálytermében egy kicsit emelkedettebb volt a hangulat tegnap délelőtt a Forráskúti Általános Iskolában, ahol két órára is benéztünk. A faluban kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatossággal kapcsolatos szemléletformálásra, amit már gyerekkorban, az általános iskolában elkezdenek. Az intézményben ennek jegyében készülnek a Föld napjára, április 22-re. 

A harmadik osztályosok a rajz­órán plakátokat rajzoltak, ami­­ket később majd kitesznek a falra, a hetedikesek pedig in­teraktív, környezetvédelemmel kapcsolatos tesztet töltöttek ki, korábban műanyagból készítettek újrahasznosított madáretetőket. A kisebbek fi­­gyelemfelhívó plakátokat ké­szítettek például a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról. A harmadik osztályos Kisalbert Roland olyan arccal rendelkező földgömböt rajzolt, aminek az egyik fele szomorú volt a rossz dolgok, például a környezetszennyezés miatt. 
 

Azt már Fodor Imre, a település polgármestere mondta el, hogy a helyi klímastratégia kidolgozására és a klímatudatosságot erősítő szemléletformálásra hat és fél millió forint pályázati pénzt nyertek, amiből sok minden mellett kidolgozták Forráskút klímastratégiáját, amely a klímaváltozás mérséklése mellett hangsúlyt fektet a klímaváltozáshoz való alkalmazkodással kapcsolatos cselekvési irányok meghatározására is. 

Fotó: Török János T


 

A projektben részt vevő in­tézmények munkavállalói és a pedagógusok részére, az óvodások és általános iskolások számára interaktív tematikus szemléletformáló programsorozatot szerveztek. A jövőben pedig a témában konferenciákat is szerveznek majd. 
 

Az ökoiskola címmel rendelkező általános iskolában a szaktárgyi és osztályfőnöki órákon közölt ismeretek megalapozásával gyakorlatorientált ismereteket átadó, pozitív, a mindennapos tevékenységekbe integrálható, jól alkalmazható példákat közvetítő helyi tanulmányi versenyt is rendeznek majd. 
 

Az óvodások és általános iskolások számára interaktív tematikus szemléletformáló programsorozatot szerveztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában