Helyi közélet

2022.06.08. 14:43

Szegeden tanácskozik a sporttudományok krémje

Háromnapos, országos sporttudományi kongresszus kezdődött szerdán a Szent-Györgyi Albert Agórában a Magyar Sporttudományi Társaság fő- és az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézete társszervezésében.

Munkatársunktól

Ménesi Imre önkormányzati képviselő, Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke, Hajdúné Petrovszki Zita, az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi intézet vezetője, Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében és Szőts Gábor, a Magyar Sporttudományi Társaság főtitkára nyitotta meg a kongresszust. Fotó: Karnok Csaba

A résztvevő 250 hazai sportszakember több mint 160 sportszakmai előadáson ismerkedhet meg a hazai sporttudományos kutatások legfrissebb eredményeivel. 

A kongresszus megnyitóján Hajdúné Petrovszki Zita, a JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet vezetője kiemelte, korunkban kibővültek a sporttudományi kutatások, amelyek legfőbb célja a versenysportban megjelenő teljesítményfokozás mellett a társadalom testkulturális igényeinek kibővítése. 

Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke annak hangsúlyozásával folytatta a gondolatmenetet, hogy már napi fél óra mozgással olyan komplex hatást érünk el, amely megegyezik tíz különféle gyógyszer együttes hatásával. Emellett a rendszeresen mozgó emberek körében jóval nagyobb a gyermekvállalási kedv és kevesebb a válás. Majd üdvösnek nevezte, hogy a kongresszus több mint 160 előadása a sporttudomány szinte összes diszciplínáját érinti a sporttörténettől a társadalomtudományi területekig. 

A Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében Bartha Csaba hozzátette, külön öröm számára, hogy aktív edzők is előadóként vesznek részt a kongresszuson a sporttudományi szakemberek mellett, így az elmélet és a gyakorlat is képviselteti magát a rendezvényen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában