Mórahalom

2022.07.23. 11:00

Testvérvárosi kapcsolatokat erősítenek

Munkatársunktól

Testvérvárosi kapcsolatait erősíti Mórahalom egy nyertes pályázatnak köszönhetően. Archív Fotó: Karnok Csaba

A település önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Alapkezelő Zrt. felhívásán, aminek fő célkitűzése a testvérvárosi kapcsolatok erősítése Mórahalom, Temerin és Csíkszentmárton között. A feladat a három testvértelepülés és a közvetlen környezetükben megtalálható szálláshelyek, szolgáltatások, látnivalók megkeresése, valamint egy közös adatbázis, egy a testvérvárosok bemutatásával kiegészített turisztikai kiadvány létrehozása.

Ezzel szeretnék elérni, hogy a testvértelepülések turisztikai és kereskedelmi szolgáltatói, valamint a lakosság megismerhesse egymás látnivalóit, tevékenységét, szolgáltatásait. A program részeként Mórahalom lehetőséget kap arra, hogy átadhassa turisztikai területen szerzett tapasztalatait Temerin és Csíkszentmárton számára, ezzel segítve a vállalkozások, szálláshelyek létrejöttét.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint ezzel a pályázattal szeretnék letenni az alapjait egy csereprogramnak „Keresd meg testvérszálláshelyedet” címmel.

Az ezzel kapcsolatos koordinációs, adminisztratív feladatokat a mórahalmi városvezetés vállalja, míg a szálláshelyek és a leendő szálláshelyek a későbbiekben utazásaikat maguk szervezik meg. Ősszel a pályázat zárásaként a három testvérváros és környezetüknek kínálatát bemutató workshopot szerveznek Mórahalmon, terveik szerint az Ezer Év Parkjában. A program iránt érdeklődő szálláshelyek, szolgáltatók az alábbi e-mail-címen kérhetnek bővebb tájékoztatást: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában