Csongrád-Csanád megye

2022.07.26. 12:47

Több mint harmincféle jegy lesz a tramtrainre

Három zónára osztotta a MÁV a tramtrain szakaszait, és ezek alapján határozta meg a jegy- és bérletárakat. Lesznek csak Szegedre, vagy éppen csak Hódmezővásárhelyre szóló jegyek, de Algyő is külön kategóriába esik. Kutyát és biciklit 235 forintért lehet majd vinni.

Suki Zoltán

Archív Fotó: Karnok Csaba

Nem véletlenül kellett várni ennyit arra, hogy kiderüljön mennyiért lehet majd utazni a vasútvillamoson, ha már fizetni kell érte, azaz augusztus 1-től. Korábban megírtuk, hogy a próbaidőszak akkor jár le, vagyis onnantól menetrendszerűen, félóránként járnak majd a szerelvények. Később ezt sűríteni is szeretnék, ahogy a Stadler leszállítja a még hiányzó járműveket. A vasúti szakemberek mostanra több mint harmincféle jegy- és bérletárat dolgoztak ki.

Azért kellett ennyit, mert három zónát határoztak meg. A teljes vonalon kívül lesznek csak Szegedre, vagy éppen csak Hódmezővásárhelyre szóló jegyek, de Algyő is külön kategóriába esik.

Az egy útra szóló vonaljegy Szeged és Algyő között 370, Algyő és Hódmezővásárhely között 310 forintba kerül, a teljes vonalon pedig 465 forintért lehet majd utazni.

Egyébként végül igaz lett, hogy a tramtrain olcsóbb lesz mint a buszos utazás. A buszjegy például 560 forintba kerül jelenleg. Egy havi bérlet pedig a buszra 21 ezer 400, a vasútvillamosra pedig 17 ezer 800 forint lesz. Ez akkor lehet drágább, ha valaki kombinálja a szegedi tömegközlekedési bérlettel. Ugyancsak előnye a tramtrainnek, hogy lehet rajta kutyát és biciklit is szállítani. 

Forrás: promenád24

Egy kutya és egy kerékpárjegy is 235 forintba kerül majd, és ez a teljes vonalra érvényes lesz. És természetesen minden meglévő vasúti kedvezmény, a 33, 50 és 90 százalékos is érvényes lesz a tramtrainen.

Forrás: promenad24

A járatokat az Innovációs és Technológiai Minisztérium megrendelésére közlekedteti a MÁV-START, a pálya fenntartásáért Szegeden az Szegedi Közlekedési Kft., Hódmezővásárhelyen és a két város közötti vasúti pályán pedig a MÁV felelős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában