Beruházás

2022.07.14. 17:22

Új fémhulladék-feldolgozó épül Makón

Sz.I.

A nyitás szeptemberre várható, a telepen 8-12 új munkahely létesül. Fotó: Szabó Imre

Szeptemberben új, felerészt megújuló energiaforrásokkal működő fémhulladék-feldolgozó üzem nyílik Makón – jelentette be Brandt Antal, az Anton Konstrukt Kft. ügyvezetője.

A Honvéd utcán egy nagyjából 14 ezer négyzetméteres területen már zajlik a munka: egy 2 ezer négyzetméteres területet szilárd burkolattal látnak el, megépül egy 126 négyzetméteres bontócsarnok, egy 152 négyzetméteres oldal nélküli fedett tároló, illetve egy már meglévő épület felújításával irodát is létesítenek, és az egészet el is kerítik. Kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelmi szempontokra, emellett napelemeket szerelnek az épületekre. Beszereznek targoncákat, szállítójárműveket és különböző, a telep működtetéséhez szükséges berendezéseket.

A beruházás teljes költségvetése 178 millió forint, amelyből 125 millió pályázati támogatás. A nyitás szeptemberre várható, a telepen 8-12 új munkahely létesül. Brandt Antal a Délmagyarországnak azt mondta, azért vágtak bele a fejlesztésbe, mert Makón ezen a területen piaci rést láttak. A telepen a helyi és a térségbeli, lakossági és céges ügyfeleket egyaránt fogadják majd.

Ügyfélközpontúan szeretnénk működni, már a kezdeti időkben is nyitva leszünk hétköznap reggel 8-tól délután 4-ig, illetve szombaton is, reggel 8-tól délig – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában