Szeged

2022.08.09. 13:51

Csúszóssá váltak az utak a japánakác miatt

Csúszóssá vált a bicikliút a Petőfi Sándor sugárúton a sáros virágszirmok miatt. Fotó: Török János

Több olvasói panaszt is kaptunk kedd reggel annak kapcsán, hogy az éjjeli esőzést követően csúszóssá, balesetveszélyessé vált a Petőfi Sándor sugárút járdája és kerékpárútja is, miután a lehullott virágszirmok vizesek lettek. Volt olyan olvasónk, aki arra panaszkodott, hogy kerékpározás után nemcsak a járművét, hanem a nadrágját is egyből mosni kellett, olyannyira bepiszkolódott a felcsapódott sáros szirmok miatt. 

Éppen ezért megkerestük a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.-t, melynél arról érdeklődtünk, hogy milyen gyakran takarítják az utakat, a tervek szerint mikor várható újabb tisztítás az említett szakaszokon. Válaszukban azt írták, hogy rendszeresen takarítják gépi söpréssel a belterületi kerékpárutakat figyelemmel a korai lombhullásra. 

Megjegyezték, ez éjjeli csapadék leverte a japánakác virágot, melyet folyamatosan takarítanak. Hozzátették, a járdák fenntartása, takarítása a kapcsolódó ingatlantulajdonos jogszabályi kötelezettsége. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában