Három napig tart

2022.09.09. 18:51

Megnyílt a Hagymafesztivál

Szabó Imre

A fesztivál vasárnapig tart a város szívében. Fotó: Szabó Imre

Pénteken délután megnyílt a jubileumi, 30. makói Hagymafesztivál. Bár – mint megírtuk – a makói hagymatermesztés a végóráit éli, és az árusok közöttt nem is látni sok hagymást, a rendezvény vasárnapig jó szórakozást ígér.

Gondosan őriznünk kell történelmi hagyományainkat a válságok idején is 

 mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester a makói Hagymafesztivál megnyitóján. A színpadra a fő támogató, a 30 éves Váll-Ker Kft. vezetőivel együtt lépett. Emlékeztetett, az első ilyen rendezvényt 32 éve tartották a Maros-parti városban. A polgármester az elkövetkező időkre összefogást kért a makóiaktól, és azt, hogy a jubileumi, 30. Hagymafesztivál a béke és az öröm, az együttlét és a közös szórakozás jegyében teljen.  

A rendezvény helyszíne ezúttal is a főtér. A 43-as főútvonal lezárt belvárosi szakaszán középütt sörpadok, két oldalt pedig kézművesek sátrai, illetve finomságokat kínáló bódék sorakoznak. A színpadon szórakoztató produkciók váltják egymást egész hétvégén. Pénteken az R-Go volt a sztárvendég, ma többek között főzőversenyt, oldtimer-találkozót és mezőgazdasági gépbemutatót rendeznek, fellép az Overdream, a Zanzibár, a Carson Coma, illetve a Retróleum zenekar. Vasárnap a Hangovers and the Sober, Soltész Rezső, a Wox, Luigi, a Kozmix és a Margaret Island szórakoztatja a közönséget. 

Hagymás standot keveset látni. A talán legötletesebb ebben a kategóriában a Zöldségcentrum Kft. régi makói piacot idéző elárusítóhelye, ahol nem csak különféle hagymákat, hanem feldolgozott termékeket is bemutatnak. A 3 darabos vöröshagyma-csomag ára 250 forint, a fokhagymakosarat egy ezresért adják. Pásztor Vilmos, a cég első embere a Délmagyarországnak azt mondta, bár sok gazdával van termeltetői szerződésük, 170 hektáron maguk is gazdálkodnak. – A zöldségféléket szerencsére tudtuk öntözni, így volt termés. Az aszály azonban, ahogy minden termelőt, bennünket is megviselt – mondta az idei rendkívüli időjárással kapcsolatban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában