Környezettudatosság

2022.09.24. 17:15

Szemétszüretet rendeztek Algyőn - Fotók

Két polgárőr és négy nagyon lelkes általános iskolás lány érkezett elsőként a hagyományos algyői szemétszüretre a faluház elé. Reggel nyolckor még a leheletünk is látszott. Lassan gyűlt össze a szemétszedő csapat. Közben a véradásra is elkezdtek bepakolni.

Munkatársunktól

Szemétszüret volt szombaton Algyőn. Reggel nyolckor Gubacsi Noémi, Csík Hédi, Hegedűs Hanna és Kertész Panna képviselték az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola 6.b osztályát. Fotó: Török János

Az Algyői Faluvédő és Polgárőr Egyesület rendszeresen szervez ilyen akciókat. A 6.b osztályos lányok közben elmondták, hogy az osztályfőnökük hívta fel a figyelmüket a szemétszedésre. Azért jöttek el, hogy tisztább legyen Algyő, bár azt megállapítottuk és egyetértettünk, hogy Algyő tiszta település. 

A többiek lusták, főleg a fiúk. Vagy valami más dolguk van 

– magyarázták a lányok osztálytársaik távollétét, ezért a diákok megérdemlik, hogy név szerint is megemlítsük őket. 

Gubacsi Noémi, Csík Hédi, Hegedűs Hanna és Kertész Panna képviselték az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola 6.b osztályát ezen a hűvös reggelen. Azt a polgárőröktől tudtuk meg, hogy ez egy ökoiskola, nem csoda hát a kiemelt figyelem a környezetre és a környezettudatosság. Azt is ők mondták el, hogy ilyenkor azért többen szoktak lenni, amihez minden bizonnyal köze van a szokatlanul hűvös szeptember végi időjárásnak is.

Az új polgárőrségi szolgálati Csepel kerékpárral érkező elnök, Kabainé Lovas Nikoletta elmondta, idén húszéves az egyesületük, így ez a huszadik szemétszedés, amit minden évben már hagyományként megtartanak. 

Sajnos, a tanösvény, a kerékpárút környéke szemetes, a hétvége pedig azt hozza magával, hogy bandáznak a fiatalok

 – mesélt az algyői szeméthelyzetről. 

A szemétszedéshez később útközben csatlakoztak többen mintegy délelőtti időtöltésként. Az önkéntes szemétszedők 11-ig gyűjtötték a hulladékot. Biológiailag lebomló zacskóban ajándékcsomagot kaptak, amiben szendvics, banán, alma, csoki és üdítő, na meg persze egy emléklap lapult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában