A gyerekeket és a szülőket is elvarázsolja Anita

2022.10.20. 07:00

A mesevilág a szíve csücske

A gyermekirodalom, az illusztráció és a kreativitás találkozása egy meselelkű óvó nénivel: ez a SzívemCsücske. Farsang Anita az egyre bővülő internetes közösségben mesékkel bűvöli el a gyerekeket és a szülőket, miközben ügyes kezű rajzolók munkásságával is megismerkedhetnek a követői.

M. A.

A gyerekeket és a szülőket is elvarázsolja Anita. Fotó: Majzik Attila

Egy éve jött létre a SzívemCsücske közösségi oldal, ahol létrehozója, Farsang Anita óvónő egyfajta kulturális missziót, művészeti nevelést folytat. Hatni szeretne a gyerekekre, családokra, hogy közös program legyen a könyvtárba járás, a meseolvasás.

– Nem a szülői mesemondást, közös vershallgatást szeretném helyettesíteni, inkább színesíteném a szülők repertoárját. Az szeretném elérni, hogy a családokban közös tevékenység legyen a könyvtárazás, a meseolvasás. Jól esik az a visszajelzés, ha azt olvasom, hogy valaki az én hatásomra vett meg egy általam ajánlott mesekönyvet, vagy ment el a gyerekével közösen megkeresni a könyvtárba – mesélte Farsang Anita, a SzívemCsücske alapítója.

Az online vers- és mesemondás, éneklés mellett vizuális élménnyel is feltöltődhetnek a közösség látogatói: Anita rendszeresen osztja meg meseillusztrátorok munkáit.

– A célom, hogy ha valaki felkeresi a SzívemCsücskét, akkor legyen neki jobb ott a világ, egy kis plusszal menjen tovább az ember – összegzett Farsang Anita.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában