Csongrád-Csanád megye

2022.11.30. 09:07

December 1-ig használható az előző tanévre szóló érvényesítő matricával ellátott diákigazolvány a tömegközlekedésen

delmagyar.hu

Illusztráció: Bujdos Tibor

Az előző tanévben, illetve annak II. félévében kiadott érvényesítő matricákkal ellátott diákigazolványokat még a szerdai napon elfogadják a MÁV-START, a Volánbusz és a HÉV járatain. December 1-től már a 2022/2023-as tanévre, vagy annak I. félévére szóló érvényesítő matricákkal ellátott diákigazolványokkal lehet csak utazni.

Korábban egy hónappal – október 31. helyett november 30-ig – hosszabbították meg az előző tanéves érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok érvényességi idejét a közlekedési szolgáltatóknál. December 1-jétől a köznevelésben a 2022/2023-as tanév érvényesítő matricájával, a felsőoktatásban pedig a 2022/2023-as tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokkal lehet kedvezményesen utazni a MÁV-Volán-csoport járatain. A diákkedvezmények jogosulatlan igénybevétele esetén ugyanúgy pótdíjat kell fizetni, mint jegy nélküli utazáskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában